Václav Neckář vypouští baladickou desku Dobré časy

Václav NeckářVáclav Neckář vydá 27. dubna nové album pojmenované příznačně k období, jež právě prožívá – Dobré časy. Zpěvák s šansonovým hlasem si pro fanoušky přichystal také čtyři koncerty, které se vážou k uvedení nové desky. Fanoušci v Praze, Brně a Olomouci se tak mohou těšit na nové písničky jako první.


Po návratu na pódia a obrazovky s titulní písní „Půlnoční“ k divácky úspěšnému filmu Alois Nebel nenechal Václav Neckář své příznivce dlouho v klidu. Společně s Jaromírem Švejdíkem a Dušanem Neuwirthem natočil baladicky laděné album „Dobré časy“. Zatímco texty nových skladeb napsal prakticky výhradně Jaromír, hudbu skládal umělec společně s Dušanem Neuwirthem.

Václav NeckářNová deska bude obsahovat deset písní s rozmanitými názvy jako „Tajemství“, „Noční vlaky“, „Tohle není píseň o lásce“, „Čaroděj“ a další. Kromě již zmiňovaných mužů zde vystoupí zpěvačka Lenka Dusilová, bratr zpěváka a zakládající člen skupiny Bacily Jan Neckář, Luboš Malina, Tomáš Neuwirth nebo dětský pěvecký soubor Doubravánek. Dalším jménem, které stojí za zmínku, je Steve Walsh. Producent a kytarista, jenž za sebou má spolupráci například s populární písničkářkou Norah Jones, se podílel i na novém Neckářově počinu.

Nejen k pokřtění, ale také k představení nového alba „Dobré časy“ jsou naplánovány čtyři mimořádné koncerty. Dvě vystoupení ve velkém sále Švandova divadla na Smíchově se uskuteční necelý měsíc po uvedení desky do prodeje 27. a 28. května. Vstupenky si můžete objednat již teď, nebo počkat a zakoupit v pokladně divadla. Cena je v obou případech 400 Kč za lístek. Všechny koncerty začínají shodně ve 20:30 a kromě Václava Neckáře na nich vystoupí Jaromír 99 a Dušan Neuwirth, kteří zahrají repertoár skupin Umakart, Priessnitz i Bombers.

Václav NeckářPražští fanoušci ale nebudou jediní, kteří si užijí čerstvé písničky. Dvě moravská města, Brno a Olomouc, jsou také zahrnuta ve zpěvákových zastávkách. V Brně se Václav se svou studiovou kapelou představí 5. června v klubu Fléda a vstupenky jsou k dostání po 360 korunách. Den poté 6. června bude Neckáře hostit Moravské divadlo v Olomouci. Cena lístků se bude pohybovat od 370 do 440 Kč.

Koncertní elán 68letého zpěváka je obdivuhodný. Václav Neckář, který v březnu vstoupil do síně slávy coby legenda české populární hudby, nezahálí a během jara a léta plánuje celou řadu vystoupení. Budete mít možnost vidět ho společně s kapelou naživo, a to 11. 5. v Opavě, 15. 5. v Bratislavě, 9. 6. v Trutnově, 22. 6. ve Znojmě a po celé léto na dvanácti dalších koncertech. Pro přehled se podívejte na www.vaclavneckar.cz

 



 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální stránky interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání