Sinéad O´Connor vystoupí v České republice

Sinéad O´ConnorNaši zemi opět navštíví irská zpěvačka s nezaměnitelným hlasem i tajemným osobním kouzlem. Irská umělkyně Sinéad O´Connor se chystá na koncert, který se uskuteční 20. června ve Velkém sále pražské Lucerny.


Nezaměnitelný hlas, oduševnělá tvář a éterická hudba. To si spousta lidí vybavuje, když si mají vzpomenout na tvorbu výjimečné zpěvačky. V posledních letech sice z uvedených charakteristik leccos ubraly menší eskapády Sinéad O´Connor, která se spíše objevovala v bulváru, protože přibrala nějaké to kilo nebo třeba zrovna hledala ideálního partnera. O to větší máte ale důvod jít se podívat na koncert zpěvačky, které vyšla nová nahrávka. „How About I Be Me (And You Be You)?“ je v pořadí deváté studiové album O´Connor, jež se v hudebním průmyslu pohybuje přes čtvrt století. Bojíte se, co můžete čekat? Napovíme vám, že deska je teď hodnocena jako jedna z nejlepších ve zpěvaččině kariéře.

Sinéad O´ConnorHolohlavá zpěvačka zazáří s hitem od Prince

Sinéad O’Connor se výrazně zapsala do dějin hudby. Změnila obraz žen v populární hudbě, nastartovala vzpouru, která vedla cestu mnoha zpěvaček, patří mezi nejvýraznější a kontroverzní hvězdy. Inspiraci bere hlavně v tvorbě Petera Gabriela, Kate Bush, Laurie Anderson nebo Patti Smith. Zezačátku Sinéad vystupovala v dublinských klubech, kde hrála i se skupinou Ton Ton Macoute. V roce 1986 se objevuje na pultech její první singl „Heroine“ (ze soundtracku Captive).

Trochu děsivý titul předčí její v podstatě první hit „Mandinka“ a album „The Lion and the Cobra“. Kdo doposud Sinéad nezná, hned se mu vryje do paměti obličej holohlavé ženy, která zpívá „Nothing Compares 2 U“ (původně napsal a zpíval Prince) v roce 1990. Nová deska slibuje, že odráží časy minulé, přítomné a vyhlíží do budoucna. Láska, zklamání a vykoupení patří mezi díla, které si u Sinéad dokážeme představit, leč jak to pojme, si musí každý posluchač zjistit sám.

Nové písně i nezapomenutelné hity celé své kariéry O´Connor představí 20. června ve Velkém sále pražské Lucerny. Lístky si můžete kupovat už teď, jsou k dispozici v síti Ticketpro od 790 do 1290 korun.

 



 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální stránky interpreta; Echo Promotion





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání