Rapper Lipo vydává první sólovou desku Víc než hudba

LipoSkupina BPM z Liberce se proslavila hlavně singlem Chill, nyní přichází jeden ze členů kapely, Lipo, se sólovou deskou VÍC NEŽ HUDBA. Písničky se silnými příběhy, příjemný rap i dobré beaty naznačují, že by tohle album mělo mít úspěch. Singl Ležím v tvé blízkosti, v němž hostuje zpěvačka Debbi, to dokazuje už nyní, když je v elitní pětce nejhranějších skladeb v českém éteru.


Lipo měl vydat své sólo už loni na podzim. Předcházely ho singly „Otroci svobody“ a titulní píseň „Víc než hudba“. Ovšem výše zmíněný hit „Ležím v tvé blízkosti“, který už má na YouTube dávno přes milion zhlédnutí, vlétl do světa až s rokem 2012. Brzy šestadvacetiletý student Filozofické fakulty s vydáním čekal, až bude deska skutečně připravena. Pracoval na ní rok a především sám. Ke všem třem uvedeným singlům si také sám natočil klipy.

Lipo„Dal jsem si vysoký cíl, aby to znělo profesionálně, takže jsem ty věci mnohokrát předělával. Také jsem chtěl, aby to mělo větší dopad, abych udělal něco, co nebude lidi rozdělovat, ale spíš spojovat. Proto tam mám i ten singl s Debbi. Věděl jsem, že chci udělat věc, kterou by rádia mohla hrát a já se za ní přitom mohl stát,“ řekl nám k novému albu sám Lipo. Kromě půvabné Debbi jsou na desce jako hosté i zpěvačky Kiriss a Yanna, ale třeba i kolega z BPM Paulie Garand, dále pak Khomator, Lyrik, Supa či mladý rapper Beef.

Právě jeho part a vůbec celá pecka „Naposled“ už se do éteru loni na podzim dostala také a Lipo vezme Beefa jako parťáka i na koncerty, které postupně přibývají. Jejich termíny a místa naleznete na www.facebook.com/lipobpm. Už teď můžeme říct, že mladíci z Liberce zavítají třeba na festival Votvírák. Produkčně se na albu „Víc než hudba“ podíleli především ODD a Martin Ledvina. Deska vychází v pátek 6. dubna a třináct silných písní vás určitě zasáhne a osloví. Jestli se rozmýšlíte, zda si jít koupit nějaké originální CD, pak u Lipa není nad čím váhat.

Lipo - Víc než hudba, tracklist:
1. Víc než hudba
2. Ležím v tvé blízkosti (feat. Debbi)
3. Bůh je láska
4. Jsou chvíle (feat. Paulie, Kiriss)
5. Šílená (feat. Yanna)
6. Rap je promarněná šance
7. V temnotě
8. Chceme svět (feat. Khomator, Lyrik)
9. Rétorika moci
10. Neuhýbám z cesty (feat. Supa)
11. Otroci svobody
12. Naposled (feat. Beef)
13. Otázky

 


Text: Pavel Urban
Foto: EMI





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání