Co je v zahraničním hudebním světě nového?

hudební tipyZahraniční interpreti se pořádně činí, s novým albem boduje zpěvačka Katy Perry, švédský hudebník, producent a známý DJ Eric Prydz, heavy metalová kapela Iron Maiden a stále populární Roxette. Prozradíme vám aktuální novinky, co jejich desky obsahují a kdy je můžete sehnat na prodejních pultech.


Zpěvačka KATY PERRY právě vydala pod názvem „Complete Confection“ rozšířenou verzi alba „Teenage Dream“. Najdete na ní i tři nové skladby včetně aktuálního singlu „Part Of Me“. Remix této písně, který udělal Jacques Lu Cont, použila firma Adidas k propagaci značky. Singl figuruje v padesátce nejhranějších skladeb u nás. V evropském žebříčku už je pátý! Katy Perry v klipu, který si můžete prohlédnout níže, též účinkuje. Spolu s ní se v minutovém spotu „We All Run“ objevují také slavní fotbalisté David Beckham a Lionel Messi a basketbalista Derrick Rose.

hudební tipyŠvédský hudebník a producent Eric Prydz letos vydá album „Eric Prydz presents Pryda“. Jeho příznivci se desky dočkají 21. května. Ačkoli na své prvotině začal Prydz pracovat už v roce 2005, oficiálně nikdy nevyšla. Proto půjde o jeho debut. „Eric Prydz presents Pryda“ bude 3CD kolekcí novinek i starších nahrávek, z nichž většinu Prydz v minulosti vydal na svém labelu.

ERIC PRYDZ se proslavil především jako DJ. Loni ho specializovaný britský časopis DJ Magazine zařadil na 46. místo mezi světovými DJ´s. Vyprodukoval také několik povedených singlů, nejslavnější z nich jsou hitovky „Call On Me“ a „Pjanoo“. Na nahrávce „Proper Education“ spolupracoval s Pink Floyd, když s jejich požehnáním použil pasáž ze slavné písně „Another Brick In The Wall Pt 2“. Skladba je oficiálně považována za remix originálu, jako taková byla v roce 2008 nominována na Grammy v kategorii Nejlepší remixová nahrávka. V Anglii se dostala na druhé místo singlového žebříčku.

Legendární britská heavy metalová kapela IRON MAIDEN vydala živý záznam z loňského turné. „En Vivo“ byl natočen v dubnu 2011 v Chile na Estadio National v Santiagu. Beznadějně vyprodaná show pro padesát tisíc fanoušků je od 26. března k dispozici v několika různých formátech. Iron Maiden jsou nepochybně jednou z nejvýznamnějších kapel rockové historie a disponují věrným publikem. Atmosféra jejich koncertů bývá jedinečná a Mejdni ji vždy dokážou přenést i na hudební nosič.

Nejinak je tomu i tentokrát, kdy byl koncert snímán 22 HD kamerami. Kapela navíc koncertní show v jednotlivých verzích doplnila zajímavým bonusovým materiálem. Na DVD a Blu-Ray disku zájemci najdou také 88minutový dokument zachycující dění za pódiem i na cestách, dále rozšířenou verzi promo videa „Satellite 15… The Final Frontier“ včetně dokumentu o vzniku klipu nebo poutavý vizuál „The Final Frontier World Tour Show Intro“. Oddaní posluchači si pochopitelně mohou pořídit limitovanou edici v kovovém balení. Záznam vychází též na 2CD a v digitální podobě.

hudební tipySkupina ROXETTE vydala 23. března nové album „Travelling“. Roxette patří k nejpopulárnějším světovým interpretům devadesátých let. V Čechách a na Slovensku mají dodnes velmi silnou základnu příznivců, prodeje jejich desek se tu počítají na tisíce a koncerty jsou vždy spolehlivě vyprodány. Albem „Charm School“ se Roxette loni úspěšně vrátili, když přerušili nucenou desetiletou pauzu způsobenou mimo jiné onemocněním zpěvačky Marie Fredriksson, které lékaři diagnostikovali nádor na mozku.

Novinka „Travelling“ koncepčně navazuje na desku „Tourism“ z roku 1992. Obsahuje rovněž mix studiových a živých nahrávek, nové verze starších písní či raritní skladby. Písnička „See Me“ byla například určena pro desku „Crash! Boom! Bang!“, objevila se ale až o několik let později jako B-strana singlu „Salvation“. Duo ji na nové album znovu nahrálo, podobně jako několik dalších věcí. Skladba „Stars“ byla natočena během zvukové zkoušky před loňským koncertem v Dubaji, píseň „Touched By The Hand Of God“ se pro změnu nevešla na desku „Charm School“. Pilotním singlem byla určena píseň „It’s Possible“, kterou na albu najdete ve dvou různých verzích.

 


 



Text: Emi Music
Foto: Emi Music





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání