Státní opera ožila písněmi Davida Kollera

David Koller a Agon OrchestraČeský muzikant připravil pro své posluchače příjemné zpestření - sérii tří koncertů v Praze, Brně a Plzni, na nichž ho doprovodí speciální host Agon Orchestra. Hudebníci si spolupráci velmi pochvalovali, diváci mohli toto netradiční spojení poprvé vidět v pondělí 26. března ve Státní opeře Praha. Kulturní servis Puls na akci také zavítal, aby se s vámi podělil o atmosféru tohoto večera.


Symfonický sbor Agon Orchestra vedl dirigent, skladatel a umělecký šéf plzeňské opery Petr Kofroň. Ten se také stal producentem Kollerovy poslední desky nazvané „Teď a tady“. Projekt, který dostal pracovní název „David Koller versus Agon Orchestra“, se začal připravovat loni na jaře. Finální podobu předvedli hudebníci premiérově 26. března ve Státní opeře. Další příležitost budou mít diváci 1. dubna v brněnském Janáčkově divadle a 5. dubna v plzeňské Synagoze.

Večer zahájili hudebníci písní "Až ti řeknou". Během večera zazněly dále songy, jako "Daniela", "Šrouby do hlavy", "Černí andělé", "Ty a já", vše v novém kabátě v symfonické podobě v cover verzích. Skladby tak dostaly zcela nový nádech, než jak je mohou posluchači klasicky znát. Objevili se také dva hosté. Nejprve se na jevišti objevila Lenka Dusilová, která se připojila k písním "Mrazy", "Sen" a "Amerika".

Po ní zpestřil svou přítomností program Jiří Bárta ve "Zhasněte lampiony", "Čas nejde vzít zpátky" a "Chci zas v tobě spát". Koncert v příjemné a důstojné atmosféře zakončili umělci "Majolenkou". David Koller během večera vystřídal několik rolí – kromě zpěvu se postaral také o kytarový doprovod a objevil se rovněž i za bicí soupravou. Jak vypadalo prostředí Státní opery na pondělním koncertu, můžete vidět v naší galerii.

 





Text: KRIS
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:



 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání