Lara Fabian přidala Obecnímu domu na kráse

Lara Fabian Slavná frankofonní zpěvačka se v pondělí 12. března poprvé představila českým posluchačům. Koncert se uskutečnil v Obecním domě ve večerních hodinách. Lara okouzlila přítomné nejen přirozenou krásou a zajímavou tunikou, ale především svým hlasem, pro jehož jedinečnou barvu je dobře známá po celém světě. Při návštěvě Prahy o sobě zpěvačka prozradila pár zajímavostí. Kulturní servis Puls nemohl jako mediální partner na jejím koncertu chybět.


Belgicko-italská zpěvačka má opravdu charakteristický a nezaměnitelný hlas. Zpívá francouzsky, italsky a španělsky, kromě angličtiny se všemi plynně hovoří. Poprvé zazářila roku 1991. V této době vydala své debutové album, které se posluchačům natolik zalíbilo, že se ho v krátké době prodalo přes sto tisíc kusů. Lara Fabian se jmenuje vlastním jménem Lara Crokaert, změnila ho z důvodu špatného výslovnosti. Při návštěvě Prahy prozradila, jak přišla ke svému křestnímu jménu – její matka si v těhotenství zamilovala film Doktor Živago a jeho ústřední melodii. Podle Lařiných slov měl tento snímek pro matku neuvěřitelnou duši a celistvost, proto ji pak pojmenovala po jedné z hlavních postav.

Lara Fabian Frankofonní zpěvačka si své texty píše výhradně sama. Zmínila se, že je to pro ni záhadné a magické, nejdříve se nechá inspirovat a pak o svých pocitech napíše, protože se o ně touží podělit se svým publikem. Lara Fabian se už v minulosti do České republiky podívala, a sice v rámci své dovolené, která se uskutečnila před třemi lety. Co se však týká koncertování, šlo v pondělí o její premiéru.

Umělkyně, ale přiznala, že jí sláva nepřináší jen radosti, ale i starosti. Na začátku roku musela zrušit svůj koncert v Libanonu kvůli výhružkám tamní radikální skupiny, údajně se jim totiž nelíbily Lařiny sympatie k sionismu a její podpora Izraele. Zpěvačka svého rozhodnutí o zrušení akce nelituje. Má v tomto ohledu jasno – nešlo prý o malé výhružky, ale hrozbu smrti, a když má někdo rodinu, pak ví, že toto riziko nemůže přijmout.

Koncert Lary Fabian, který se uskutečnil v Obecním domě, se nesl v poklidném duchu. Přítomní posluchači ani nedutali a jen zasněně poslouchali andělský hlas. Zpěvačka sklidila obrovský aplaus. Bylo vidět, že je spokojená a koncert si naplno užila. Nejlépe se o tom přesvědčíte z naší fotoreportáže.

 





Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání