Pálí, pálí, pálí! Red Hot Chili Peppers se vrátí do Prahy!

Red Hot Chili PeppersV Praze bude v létě pořádně peprno! Americká kapela Red Hot Chili Peppers na Českou republiku od své poslední návštěvy nezanevřela a 27. srpna předvede v SYNOT TIP ARÉNĚ funk-rock-rapový nářez pod širým nebem. Máte šanci obohatit sbírku koncertních skalpů o pořádný úlovek!


Vstupenky jsou od prosince loňského roku k dostání v prodejní síti Ticketpro (www.ticketpro.cz) a na www.synottiparena.cz. Nejlevnější lístek stojí 1 490 korun, nejdražší na tribuně 2 490 korun. Zájemci o detailní pohled na hlasivky frontmana Anthonyho Kiedise a zbývajících tří členů kapely, nechť si připraví 1 990 korun.

Srpnová show nabídne dvě české premiéry: půjde o vůbec první open-air koncert RHCP u nás! Zkušené oko odhaduje kapacitu SYNOT TIP ARÉNY na více než 30 tisíc lidí. A dobrá zpráva – jako zázrakem není zatím vyprodáno! Vstupenky ovšem mizejí rychlostí světla.

Red Hot Chili PeppersDruhá česká premiéra se týká šarád v sestavě. V roli hlavního kytaristy se na pódiu předvede Josh Klinghoffer. Nejnovější a nejmladší člen pálivé formace z Los Angeles. Bývalý doprovodný kytarista své místo směle zaujal v roce 2010 poté, co kapelu na vlastní přání opustil jeho blízký kamarád John Frusciante, který se chtěl naplno věnovat sólové dráze. Zbytek kapely má nové účesy, nové děti a novou zásobu hitů, ale jinak budou přesně na svých místech: zpěvák Anthony Kiedis, bubeník Chad Smith i baskytarista Michael 'Flea' Balzary.

Před šesti lety se kalifornské papričky tuzemským fanouškům pochlubily s hity z dvojalba „Stadium Arcadium". Pak si daly od koncertování na pár let pauzu a v červnu 2011 vyjely po čtyřech letech plni sil na současnou monstrózní koncertní šňůru, která potrvá až do roku 2013. Servíruje se výsledek společné studiové práce, jubilejní desáté album „I’m With You“.

Red Hot Chili Peppers jsou jednou z nejúspěšnějších rockových kapel v hudební historii.  Dokázali prodat přes 70 milionů alb, posbírat 7 cen Grammy, zválcovat první místa hitparád a od roku 1983 bavit fanoušky na celém světě. V prosinci loňského roku byli Redhoti spolu s Guns N' Roses nominováni do rock´n´rollové síně slávy.


Text: Marta Dlouhá
Foto: Live Nation


 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání