Legendární skupina ABBA znovu ožívá

ABBA The ShowBezesporu nejautentičtější současná ABBA vystoupí 25. ledna v brněnské hale Vodova. Proč ji dělí od původní známé skupiny jen malý krůček? Největší zásluhu na tom jistě mají dřívější hudebníci originální ABBY, kteří s touto novou formací vystupují. Hity jako Dancing Queen nebo Gimme! Gimme! lákají starší i současnou generaci. Nyní je můžete slyšet také živě na jediném koncertu ABBA THE SHOW.


Tato podívaná vychází z původního příběhu ABBY. Vypráví o jejích úplných začátcích a postupně provede diváky až do doby, kdy se tato kapela stala skutečným fenoménem a obsadila přední místa hudebních hitparád. O důstojné a důvěryhodné prezentování ABBY se postarala švédská Waterloo, slavná skupina, která přivedla tuto legendu zpět a sklízí kladné ohlasy po celém světě. Spolu s Národním londýnským symfonickým orchestrem vedeným Matthewem Freemanem nabízí vskutku jedinečný kulturní zážitek. Na své si přijdou nejen skalní fanoušci, ale i ti, kteří znají třeba jen pár nejznámějších hitů.

ABBA The ShowMožná byste to nečekali, ale i v současné době se ročně prodá kolem dvou miliónů desek ABBY. Na koncertě pojmenovaném ABBA THE SHOW dostanete ve dvouhodinové podívané naservírovány nejlepší písně patřící mezi nezapomenutelné pecky. Vystoupení je de facto takovým malým muzikálem. Součástí budou samozřejmě také originální kostýmy, v nichž si mnozí slavnou čtveřici pamatují.

ABBA THE SHOW měla premiéru 27. září 2011 v Norsku. Od té doby prošla samozřejmě mnohými úpravami a vývojem, aby byl výsledný umělecký dojem co nejdokonalejší. Publikum je stále více náročné, a pokud jde o ABBU, nespokojí se jen tak s lacinou náhražkou. Propracovanost do nejmenších detailů však uspokojí i ty nejnáročnější diváky. Nostalgické vystoupení podtrhne kvalitní zvuk, pestré osvětlení i videoprojekce.

ABBA The Show„Mnoho úsilí bylo vynaloženo, aby toto představení bylo největší poctou jedné z nejlepších popových kapel všech dob,“ uvedl Bono na adresu ABBA THE SHOW. A proč se vlastně bývalí hudebníci ABBY rozhodli tohoto představení zúčastnit? Mats Ronander, kytarista a zpěvák na turné ABBY prohlásil: „Myslím, že ABBA THE SHOW je nejlepší pocta skupině ABBA, jaká kdy vznikla! Kapela je velice profesionální a produkce je úžasná! Je to zábava hrát tuto krásnou hudbu znovu po třiceti letech.“ Saxofonista, který s ABBOU objížděl světové turné, Ulf Andersson, dodal: „Reakce z publika jsou podobné tomu, co jsme zažili v sedmdesátých letech. Je skvělé vrátit vzpomínky a dostat příležitost hrát skladby jedné z nejúspěšnějších kapel na světě podruhé v životě.“

ABBA THE SHOW můžete vidět 25. ledna v Brně. Skupina vystoupí v hale Vodova. Vstupenky seženete v předprodejní síti Ticketpro. Lístky jsou k dispozici v cenové relaci 690 korun. Kapela s tímto představením vystoupila už v 35 zemích. Doposud ji vidělo více jak dva miliony diváků, největší show se uskutečnila v brazilském Sao Paolu. Na koncert přišlo přes 70 tisíc lidí.


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Live Nation





 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání