Není nad to vychutnat si poctivý hovězí guláš servírovaný s knedlíky nebo s chlebem. Sbíhají se vám sliny, ale nevím, kam na něj vyrazit? Připravte si sami poctivý domácí gulášek. Příprava není náročná a touto pochoutkou zaručeně potěšíte celou rodinu.
Ingredience:
500 - 750 g hovězího masa na guláš Dobré maso
4 velké cibule
250 ml černého piva
lžíci sádla
sůl
pepř
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžičku pálivé mleté papriky
stroužek česneku
hladkou mouku Penny na zahuštění
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci na lžíci sádla a přidáme kostky hovězího masa. Směs osolíme a opepříme a orestujeme, přidáme všechnu papriku, promícháme a necháme pod poklicí maso pustit šťávu.
2. Přilijeme černé pivo a dle potřeby podlijeme trochou vroucí vody. Dusíme, dokud maso nezměkne.
3. Poté guláš zahustíme; buď v trošce vody rozmícháme hladkou mouku, nebo můžeme použít starý chléb, který do guláše rozdrobíme a krátce povaříme. Na závěr ochutnáme a případně ještě dochutíme rozetřeným stroužkem česneku.
Text: Penny Market
Foto: Penny Market
- Fanděte v nejlepší formě společně s PENNY
- Penny Market spustil vlastní živě moderované rádio
- Recept na kuřecí stehýnka na rozmarýnu a soutěž o poukázky na nákup
- Vyhlášení soutěže! Kdo vyhrál nákupní poukázky do Penny Marketu?
- Recept na filátka ze pstruha s mandlovou krustou a soutěž o poukázky na nákup