Vaříme pro radost: Hovězí gulášek

gulášNení nad to vychutnat si poctivý hovězí guláš servírovaný s knedlíky nebo s chlebem. Sbíhají se vám sliny, ale nevím, kam na něj vyrazit? Připravte si sami poctivý domácí gulášek. Příprava není náročná a touto pochoutkou zaručeně potěšíte celou rodinu.





Ingredience:

500 - 750 g hovězího masa na guláš Dobré maso
4 velké cibule
250 ml černého piva
lžíci sádla
sůl
pepř
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžičku pálivé mleté papriky
stroužek česneku
hladkou mouku Penny na zahuštění 

guláš

Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci na lžíci sádla a přidáme kostky hovězího masa. Směs osolíme a opepříme a orestujeme, přidáme všechnu papriku, promícháme a necháme pod poklicí maso pustit šťávu.

2. Přilijeme černé pivo a dle potřeby podlijeme trochou vroucí vody. Dusíme, dokud maso nezměkne.

3. Poté guláš zahustíme; buď v trošce vody rozmícháme hladkou mouku, nebo můžeme použít starý chléb, který do guláše rozdrobíme a krátce povaříme. Na závěr ochutnáme a případně ještě dochutíme rozetřeným stroužkem česneku.

 


Text: Penny Market
Foto: Penny Market





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání