Dnes tu máme další lahůdku šitou na míru vašim chuťovým buňkám. Recepty, které vám dodají sílu pro fandění o postup i velké hokejové finále, zvládnete rychle a snadno, než zakřičíte góóól! Tentokrát jsme z masových specialit K-Purland vybrali „hokejovou melu“.
Ingredience (4 porce):
500 g kvalitního, zcela čerstvého a libového hovězího masa K-Purland
4 krajíce staršího chleba
4 čerstvé žloutky
4 stroužky česneku
2 lžíce kaparů
2 malé šalotky nebo cibulky
2 sterilované kyselé okurky
1 lžička omáčky worcester
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce oleje sůl, pepř
Postup:
1. Kapary, okurky i oloupané šalotky nasekáme na co nejmenší kostičky. Maso si přendáme na pracovní desku a nejprve jej nakrájíme na kostky. Kostky poté ostrým nožem nasekáme na co nejjemnější kousíčky. Postupujeme pečlivě a maso takto postupně rozsekáme několikrát po sobě, dokud nevytvoří jednolitou směs.
2. Maso přendáme do mísy, přidáme kapary, šalotku, okurky, hořčici a worcester a pořádně promícháme, dokud se všechny ingredience s masem nespojí. Osolíme, opepříme, zakryjeme a dáme do lednice.
3. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm opečeme krajíce chleba do tmavě zlatavé barvy.
4. Hotový tatarák rozdělíme na 4 porce. Do každé pak uděláme důlek, do kterého vyklopíme žloutek. Podáváme s topinkami a podle chuti i se stroužkem česneku.
Náš tip:
Kvůli přítomnosti syrového masa a vajec tatarák nikdy nepodáváme dětem, starším lidem, těhotným ženám a osobám s oslabenou imunitou. Dbáme také vždy na maximální hygienu a čerstvost použitých surovin.
Text: Kaufland
Foto: Kaufland
- Recept na filátka ze pstruha s mandlovou krustou a soutěž o poukázky na nákup
- Anglika se vrátila na prkna Divadla Broadway po 9 letech
- Držte si čelovky, v Praze a Brně odstartuje Noční běh pro Světlušku
- Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku jubilejní letní tour k 10. ročníku
- Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní bude již tento pátek a sobotu