Nejlepší nealkoholické koktejly České republiky

Mattoni grand drinkV sobotu proběhlo Národní kolo mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Deset barmanů se zde se svými koktejly utkalo o postup do mezinárodního finále, které proběhne 20. a 21. června v Praze. A jaké jsou letošní největší trendy?


Nejoblíbenější ingrediencí byla bez pochyby mrkev, která se stala základem hned čtyř koktejlů, z nichž se dva umístily na stupních vítězů. Často se používal také čaj či kokosová voda. Pravidla jsou totiž neúprosná a tak každý z drinků musel mít nejen nízkou kalorickou hodnotu, ale musel odpovídat současným trendům, přijít s něčím inovativním a navíc složení muselo obsahovat ingredience podporující zdravý životní styl. Zkušení barmani se však s tímto záludným úkolem poprali skvěle a my vám nyní přinášíme recepty na koktejly se stříbrnou a bronzovou medailí.

3. místo – Mrigold Milan, koktejl Carrot Symphony
Ingredience:
4 cl čerstvé mrkvové šťávy
4 cl maracujového džusu
2 cl rakytníkového medu
2 cl čerstvé citronové šťávy
1 cl vaječného pasterizovaného bílku
11 cl Mattoni perlivá

Postup přípravy:
V shakeru smícháme všechny ingredience kromě minerální vody Mattoni, dobře protřepeme, nalijeme do vysokých sklenic a dolijeme minerální vodou, promícháme, ozdobíme mrkví a podáváme s brčkem.

2. místo – Zaleš Milan, koktejl Coconut Beach
Ingredience:
10 ml Kokosového sirupu
10 ml čerstvé limetkové šťávy
20 ml pyré z Acaí Berry
20 ml čerstvé kokosové vody
100 ml Mattoni perlivá

Postup přípravy:
Veškeré přísady nalijeme do sklenice, doplníme drceným ledem a pořádně promícháme. Ozdobíme květem z orchideje a papírovým paraplíčkem. 

1. místo – Achim Šipl, koktejl Forbidden flowers
Vzhledem k tomu, že Achim bude s koktejlem dále soutěžit, smíme vám prozradit jeho recept až 21. června, už teď je ale jisté, že rozhodně bude stát za vyzkoušení.  Jeho složení nám autor přiblížil alespoň takto: „Můj drink nabízí lehkou infuzi sedmikrásek ve spojení s růží a mrkví. Jedná se o celoročně dostupnou kombinaci, kterou chuťově vyvažuje fresh citronové šťávy a vanilkový cukr“.

 




Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání