Co prozradil o snímku Planeta Česko Kryštof Hádek, který dokument komentuje?

film Planeta Česko kulturní servis pulsDiváci tak ve filmu Planeta Česko uvidí například tetřevy tokající za úsvitu, sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčka prorážejícího při lovu střemhlav vodní hladinu, lososy putující z českých řek do moře a zpátky nebo užovky v dramatickém zápase s rybí kořistí a další živočichy. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat. Planeta Česko režiséra Mariána Poláka vstoupí do kin 22. března.


Co vás na filmu Planeta Česko zaujalo natolik, že jste kývl na nabídku namluvit komentář?
Jednak se tím živím a namlouvání komentářů mě moc baví, takže už z toho důvodu jsem neváhal. A když mi bylo navíc řečeno, že jde o přírodovědný film o české přírodě, tak na to už se teprve nedalo říct ne! Českou přírodu mám totiž moc rád. Přijde mi velmi rozmanitá a pestrá, například i tím, že máme na tak malé území podle mě relativně hodně hor.

Viděl jste více filmů o přírodě? Přijde vám tento film něčím výjimečný?
Dokumenty o přírodě sleduji rád vždy, když je příležitost. Myslím, že jsem docela v obraze. Planeta Česko se mi líbila právě i o to víc, že mi připomíná moji oblíbenou edici filmů, které vznikají pod záštitou BBC Earth – jde v podstatě o dost podobný formát, ale z naší kotliny.

Máte děti. Je Planeta Česko film, který byste chtěl, aby vaše děti viděly?
Výjimečnost tohoto filmu podle mě tkví i v tom, že na něj může jít celá rodina včetně dětí. Do jisté míry je i edukativní a může děti naučit pozitivnímu vztahu k svému okolí a to se mi na něm moc líbí. Je to zkrátka film pro celou rodinu, své si tam najdou i dospělí.

 


Text: Martina Chvojka Reková
Foto: 4press.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání