Tomáš Vorel se stane prvním český producentem, jehož filmy budou do konce roku na internetu zdarma

kulturní servis pulsRežisér a producent Tomáš Vorel pokračuje v novém trendu umísťování svých dříve natočených filmů na internet zdarma. Už tak učinil v případě snímků Gympl, Ulovit miliardáře a Skřítek. První z nich má na YouTube už téměř milion a půl zhlédnutí.


Nyní je pro filmové fanoušky takto dostupná i Vorlova Vejška, odkaz https://youtu.be/-XEZHTXmJ68 a ddarma je dostupný také FotoSoundTrack: https://youtu.be/-xoHmyhn3m4

Film Vejška, který vidělo před dvěma lety v kinech 160 tisíc diváků, si po své televizní premiéře letos v únoru připsal dalších 940 tisíc diváků. Dokonce tak předstihl i televizní sledovanost kultovního Gymplu (899 tisíc v roce 2010), na který Vejška volně navazuje. Hrdinové Vejšky Kocourek (Tomáš Vorel jr.) a Kolman (Jiří Mádl) jsou oproti Gymplu dospělejší, Vejška je dramatičtější a kamera rychlejší. V širokoúhlém obrazu dostává více prostoru i magická Praha. Na filmu spolupracoval režisér Tomáš Vorel přímo s lidmi z reálné graffiti scény. Scénář tak napsali společně český streetartista Pasta Oner a Tomáš Vorel, hudbu k filmu složil Mike Trafik, autorem rapu k filmu je Vladimir 518. Ve filmu si zahráli i Eva Josefíková, Jakub Kohák, Zuzana Bydžovská, Jan Kraus nebo Ivana Chýlková, v epizodních rolích Petr Čtvrtníček, Václav Marhoul a samotný Tomáš Vorel.

kulturní servis puls

„YouTube je naprostý fenomén, pomalu se stává hlavním distribučním kanálem současného světa. Proto nyní takto zveřejňujeme i Vejšku. A vytvořili jsme ještě nový tvar, který nazývám FotoSoundTrack, což je čtyřicetiminutová koláž fotografií, hudby, písní a dialogů z filmu. A na podzim chystám na YouTube vypustit všechny své 'Cesty' (Cesta z města, Cesta do lesa, Z města cesta). A do Vánoc 2016 tam budou k dispozici všechny moje filmy. Stanou se tak společným vlastnictvím všech lidí na celém světě. Kdykoliv a kdekoliv k dispozici. O co se marně snažil komunismus, tak já dokážu pomocí kapitalistického kanálu YouTube,“ žertuje Tomáš Vorel.


Text: M. Ch. Reková
Foto: 4press.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání