Televize Barrandov zařadí skvosty čínské televizní a filmové tvorby

televize barrandovVe středu 6. května 2015 se v dopoledních hodinách uskutečnilo jednání čelních představitelů společností Empresa Media a Barrandov Televizní studio a.s. s delegací Ministerstva pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky. Ministr Cai Fuchao a majitel vydavatelství Jaromír Soukup společně s generální ředitelkou TV Barrandov Ing. Marcelou Hrdou uzavřeli smlouvu o vzájemné spolupráci.


Předmětem jednání bylo vytvoření možné strategické spolupráce čínských a českých médií. Ta tuzemská reprezentoval právě vydavatelský dům Empresa Media, vlastník TV Barrandov, 4. nejsledovanější televizní stanice na českém trhu.

Ministr pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky, pan Cai Fuchao, vyslovil přání zlepšit vzájemné porozumění a přátelství vedoucí ke zlepšení spolupráce a výměny informací v oblasti médií mezi oběma zeměmi. Současně poskytl exkluzivně Televizi Barrandov licence na vysílání několika interesantních čínských filmových titulů, televizních seriálů, dětských animací a dokumentárních snímků.

„Vážím si pana ministra Cai Fuchao za jeho vřelý zájem o Českou republiku a věřím, že společně najdeme i zrealizujeme zajímavé televizní či filmové projekty. Dnešní podpis smlouvy považuji za vstřícný krok ze strany čínského partnera, který otvírá dveře pro další společné významné mediální projekty,“ okomentoval uzavření spolupráce majitel a předseda představenstva společností Empresa Media a Barrandov Televizní Studio, pan Jaromír Soukup.

 

televize barrandov


Čínská i česká strana považují vzájemnou spolupráci za perspektivní
Cai Fuchao je v České republice na oficiální návštěvě, jejíž součástí byla i slavnostní premiéra čínského snímku Somewhere Only We Know (Jen my víme kde). Ta se uskutečnila včera 5. května 2015 v Kině Lucerna. Romantický film natočený v Praze vyvolal v Číně senzaci, a tudíž ve velkém láká čínské turisty do naší metropole. „Byla jsem uchvácená, s jakým nadšením režisérka Xu Jinglei zachytila krásy Prahy, na jejímž půdorysu se odehrává romantický příběh, který Vás chytí za srdce. Věřím, že film české diváky zaujme a že bude pozitivní vlaštovkou pro další čínsko–české filmové či televizní projekty,“ přeje si generální ředitelka TV Barrandov a místopředsedkyně představenstva Empresa Media, Ing. Marcela Hrdá s tím, že Barrandov je připraven přinést českým divákům atraktivní obsah, který bude cestou k poznání přírodních krás a kulturního bohatství Číny.


Text: Kateřina Kotalová
Foto: Empresa Media





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání