Čeští vojáci mají na film Všiváci speciální cenu

snímek všiváciZvýhodněné vstupné na film Všiváci mohou využít čeští vojáci. Při zakoupení 1 lístku v síti kin Cinema City dostanou příslušníci Armády České republiky druhou zdarma. Jedna z hlavních postav snímku je veteránem české mise v Afghánistánu. Vedle faktu, že se natáčelo přímo při české misi v Afghánistánu, Všiváci otevřeli i téma syndromu válečných veteránů, jímž trpí i čeští muži, kteří sloužili v opravdové válce.


Nový český film Všiváci vstoupil do kin 19. června, během premiérového víkendu ho shlédlo 14 tisíc diváků. „Ministerstvo obrany i Armáda ČR a Generální štáb se k nám postavily skvěle a spolupráce s nimi si velice vážíme. Možnost natáčet v Afghánistánu dodala válečným sekvencím potřebnou autenticitu. Speciální akcí pro vojáky chceme aspoň částečně jejich podporu vrátit,“ říká producentka Karla Stojáková.

Filmování probíhalo v roce 2012 na lokacích v České republice, vojenské scény pak byly natáčeny při výcviku příslušníků 43. výsadkového praporu v České republice, ale také na místech, kde reálně působili čeští vojáci v Afghánistánu, a to na základně Shank v provincii Lógar, kde v té době vojáci ze 7. mechanizované brigády.

Příslušníci AČR při návštěvě filmového představení „Všiváci“ mají možnost využít zvýhodněné vstupné! Při koupi jedné nezlevněné vstupenky ve všech kinech Cinema City obdrží od 23. června po předložení služebního průkazu druhou vstupenku zdarma.

 

snímek všiváci


U české vojenské mise strávil štáb plné dva týdny. „Život tady je velmi intenzivní. Dostali jsme v kondenzované formě velikou masáž,“ shrnuje zážitky Ondřej Vetchý.

Dvoutýdenní natáčení v Afghánistánu režisér a scénárista filmu, Roman Kašparovský, popisuje: „To, že jsme měli možnost natáčet v autentickém prostředí české vojenské mise v Afghánistánu, pro nás a film Všiváci znamenalo hrozně moc. Především tyto scény do filmu vnáší absolutní opravdovost a velkou intenzitu. Na základně v Lógaru jsme se seznámili s prací našich vojáků a mají můj hluboký obdiv – pro její náročnost, nebezpečnost, ale hlavně pro jejich naprosto profesionální přístup i v extrémně stresujících okamžicích, kterých jsme s nimi několik také prožili“.


Podmínky akce:

  • 1+1 platí při koupi 1 dospělé nezlevněné vstupenky 2D. Druha vstupenka je zdarma
  • Platí po předložení vojenského služebního průkazu
  • Akce platí od 23. června 2014
  • Akce platí ve všech kinech CINEMA CITY pouze na film VŠIVÁCI
  • Slevu není možné kombinovat s další slevou



 



Text: Lukáš Vedral
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání