Co prozradili o filmu Jedna za všechny Cameron Diaz a Nikolaj Coster-Waldau?

jedna za všechnyPrvní květnový den vstoupí do českých kin americká komedie režiséra Nicka Cassavetese nazvaná Jedna za všechny. Hlavní hvězdy snímku, herci Cameron Diaz a Nikolaj Coster-Waldau prozradili, co je k působení ve filmu motivovalo. Scénář pochází z rukou Melissy Stackové.


Carly (Cameron Diazová) se snaží vrátit svůj zničený život do správných kolejí, poté co se dozvěděla, že je její přítel Mark ženatý. Když se náhodou setká s jeho manželkou Kate (Leslie Mannová), uvědomí si, že mají mnoho společného a její zapřisáhlá sokyně se stane její nejlepší kamarádkou. Jakmile vyjde najevo, že má Mark ještě jeden tajný milostný poměr s Amber (Kate Uptonová), všechny tři podvedené ženy spojí své síly, aby vymyslely plán, jak se nevěrnému a prolhanému záletníkovi pomstít.

Od chvíle, kdy se postavy ve scénáři začaly rýsovat, měla producentka Julie Yornová pro roli Carly na mysli jednu herečku. „Mým snem bylo obsadit Cameron Diazovou,“ vysvětluje. „Záleželo na správném výběru žen, které měly působit věrohodně a identifikovatelně.“

 

jedna za všechny


Diazovou příběh přitahoval hned od začátku, včetně jeho svěžího pohledu na to, jak spolu ženy navazují kontakt, když stojí tváří v tvář neobvyklým situacím: „Přišlo mi, že to byl opravdu zajímavý koncept. Když si Carly uvědomí, že je Mark ženatý, nechce mít nic společného s ním nebo s jeho manželkou. Ale pak je tady ta druhá žena, Kate, která ji žádá o pomoc a Carly připadá nemožné ji odmítnout. Říkala jsem si, že to je krásná věc,“ pokračuje Diazová. „Je to film o přátelství a o ženách. Na scénáři se mi také líbilo, že nebyl o odsuzování lidí nebo o pomstě. Je o cestě, na kterou se tyto ženy společně vydají, aby samy sebe lépe poznaly. Životy těchto tří žen jsou tak odlišné, že by se za normálních okolností jejich cesty nikdy nezkřížily. A protože mají tuto jednu věc společnou, dají se dohromady a stane se z nich tým. To, co dělají Markovi, je spíš o tom odhalit, kým ve skutečnosti je, než se mu mstít. Připadalo mi, že všechny tyhle věci byly jedinečné, a že by bylo zábavné je přivést k životu.“

V roli charismatického lháře Marka Kinga všechny překvapil svými komediálními schopnostmi Nikolaj Coster-Waldau, hvězda seriálu Hra o trůny.  Dánský herec se nadchl pro roli svůdného padoucha, který musí čelit zatraceně nepříjemným následkům svého jednání. Ale herec nevidí Marka jako karikaturu sprosťáka. „Myslím si, že Mark svou ženu miluje,“ říká Coster-Waldau. „Byli spolu dlouho a myslím, že se domnívá, že se k ní chová opravdu dobře. Nemyslím si, že je neobvyklé potkat chlapa, který je přesvědčený, že když domů nosí spoustu peněz, že mu to dává právo na trochu postranní zábavy. Je to pouhý instinkt. Co s tím může Mark dělat? Nedokáže s tím přestat. Věří, že je dobrý chlap. Mark se rád zamilovává a já se domnívám, že problém takového chlapíka spočívá v tom, že se pokaždé zamilovává do své zamilovanosti.”


 



Text: Otiz
Foto: CinemArt





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání