Terapie láskou vyléčí všechny romantiky

Terapie láskouV programech kin najdete od 28. února film Terapie láskou, ve kterém se diváci seznámí s cholerickým a labilním Patem Solatanem  a krásnou, ale psychicky narušenou Tiffany. Přátele je svedou dohromady a na plátně se odehraje klasická romantická komedie. Pokud se ale chcete zasmát nebo dojmout, je tento film to pravé.


Kromě smíchu a milostného příběhu vás čeká také napětí. Charismatický Bradley Cooper výborně ztvárňuje psychicky zničeného muže, kterého žárlivost v kombinaci s prchlivostí přivedly až do psychiatrické léčebny. Pata totiž podvedla jeho žena. On ji ale přese vše stále miluje. A nebyla by to pravá romantická komedie, kdyby Patovi do cesty nevstoupla životem zkoušená Tiffany v podání Jennifer Lawrence. Té zemřel manžel a ona svou bolest léčila sexem s kolegy.

Scénáristé si po vymyšlení této výchozí situace už nedali příliš práce s dalším průběhem. Divák se tak velkých překvapení a zlomů v ději nedočká. Čeho se mu ale dostane, jsou skvělé herecké výkony. Během snímku si bláznivého Pata i nejistou Tiffany zamilujete a budete prožívat všechny jejich těžkosti i výhry.

Ke kladům filmu se dá také přičíst Robert De Niro v jedné z vedlejších rolí. Tentokrát si zahrál Patova pověrčivého a cholerického otce. A to vskutku precizně. Opět dokázal, že nepotřebuje hlavní role, aby předvedl, co v něm je. Ve snímku se také objeví Jacki Weaver, Chris Tucker nebo Julia Stiles.

 

Terapie láskou


Dílo si získá své diváky také propracovaností ve zdánlivých detailech. Jedním ze zvyků výbušného Pata je běhání v igelitovém pytli přes mikinu. Ze začátku se tomu smějete, pak vám to ale přijde jako součást jeho osobnosti. A to není zdaleka jediná scéna, která zvedne koutky úst vzhůru. Dialogy Pata a Tiffany jsou syrové, rýpavé a hluboké zároveň.

Pokud by diváka mohlo něco otrávit, byl by to pravděpodobně product placement. Oba hlavní hrdinové i jejich přátelé totiž po celou dobu neúnavně propagují výrobky značky Apple. V tanečním sále tak nechybí notebook s nakousnutým jablíčkem a hudba hraje z ipodu. Pat Solatano dostane po návratu z léčebny starší Apple přehrávač od přítele, jehož žena dostala nový typ.

Na seznamu plusů a minusů filmu by jasně převažovaly klady. Kvality snímku dokládá také 8 nominací a jedna ukořistěná soška Oscara. Tu si za svůj výkon odnesla Jennifer Lawrence.



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání