Film Hledá se Nemo dostal nový rozměr

Hledá se NemoDobrodružství malého rybího uličníka Nema slavilo v roce 2003 velké úspěchy. Děti si červenou rybku oblíbily natolik, že se její tvůrci rozhodli přijít s vylepšením. A tak 14. února vtrhne opět do kin film Hledá se Nemo, tentokrát obohacený o prostorové efekty.


Animovaná pohádka „Hledá se Nemo“ strhla před deseti lety vlnu pohádek o zvířátkách. Děti se s nimi vypravily například na Madagaskar nebo do Doby ledové. Režisér a scénárista Andrew Stanton za ni dostal dokonce Oscara. Nyní se do kin vrací vodní svět v čele s Nemem. Od 14. 2. bude pohádka znovu bojovat o pozornost malých diváků, tentokrát ve 3D.

Děti i jejich rodiče se znovu setkají s Marlinem, jeho synkem Nemem, zapomětlivou Dory, akvarijní partou Gillem, Hvězdou, Deb a Flo, Zurčíkem a dalšími. Jen s pocitem, že jsou jim nějak blíž. Týmu se totiž povedla dokonalá iluze. Ta se projevuje hlavně v akčních scénách, kdy Marlin s novou kamarádkou Dory utíkají před žraloky nebo bojují s nebezpečnými medúzami.

Poutavý a napínavý film se tak stal ještě chytlavějším, alespoň pro diváky, které okouzlil již před lety. Ti ale už vyrostli a na stejný příběh ve většině zřejmě nepůjdou. Pohádce tak nezbude nic jiného, než nalákat nové mladé fanoušky a jejich rodiče.

 

Hledá se Nemo


Je pravda, že dosud pestrobarevná podoba Velké útesové bariéry byla nádherná, teď ale dostala větší autenticitu. A ta se objevuje ve více aspektech příběhu. Režisér Stanton se totiž nechal inspirovat vzpomínkami z dětství. Už jako malý chlapec se těšil k zubaři jen proto, aby mohl pozorovat ryby v ordinačním akváriu.

Jednoduché hodnocení zní: koho zaujal film před lety, ten bude vděčný za osvěžující příběh, který dostal nový spád a fanoušci 3D projekcí si také přijdou na své. Otázkou je, zda Nemo znovu zaujme jako před lety, když nenabízí nový dějový posun.



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání