Nový dětský hrdina má jméno Raubíř Ralf

Raubíř RalfMilí rodičové, seznamte se – vaše ratolesti budou už brzy mluvit o novém hrdinovi, který je pobláznil. Na plátnech kin se od 15. listopadu objeví animovaná pohádka Raubíř Ralf. Hlavní postavou je těžkopádný osamělý ničitel, jehož velké a silné ruce umí rozbít vše, co si zamane. Ten ztvárňuje po 30 let záporňáka v arkádové hře Fix-it Felix Jr. Jak to tak bývá, jednoho dne ho tato úloha přestane bavit a rozhodne se vydat za velkým dobrodružstvím.


Ralf žije dlouhá léta ve stínu Felixe, který je hlavním hrdinou jejich hry. Všichni ho obdivují a mají za velký vzor – aby ne, když je jeho úkolem hrát super postavu, která vždy všechny zachrání. Jenže zatímco Felix užívá slávy, jeho kamaráda přestává úloha ničitele bavit. A tak se po třiceti letech strávených v jedné hře rozhodne vzít osud do vlastních rukou.

Raubíř RalfVydá se na cestu skrz několik generací videoher, aby zjistil, zda se i z něj může stát chrabrý hrdina, k němuž budou všichni vzhlížet. Ralf se během svého putování seznámí s drsnou seržantkou Calhounovou z akční hry Hero´s Duty, skamarádí se i s energickou Vanilopkou von Schweetzovou z cukrkandlové závodní hry Sugar Rush a bohužel se setká i s nebezpečným vražedným padouchem. Ten ohrožuje celou hernu i Vanilopku a jak se zdá, nezastaví se před ničím. Jak si s touto šlamastikou Ralf poradí? To už musí diváci odhalit sami. Film mohou vidět s českým dabingem ve formátech 2D i 3D.

Pár zajímavostí o vzniku filmu
Většina dialogů pro animované filmy se natáčí odděleně s každým hercem zvlášť. V případě Raubíře Ralfa však někteří z herců, kteří namluvili původní anglické znění, dabovali své postavy v párech, aby mohli tvůrčím způsobem improvizovat a měli možnost na sebe reagovat.

Raubíř RalfČlenové produkčního týmu měli za úkol zkoumat svět videoher, což znamená trávit spoustu času hraním her. Výtvarníci prohlašují, že ačkoliv nehledali žádnou přímou inspiraci pro herní světy filmu Raubíř Ralf, potřebovali pochopit herní zákonitosti řady her, aby mohli stvořit uvěřitelný herní svět. Tvůrčí tým také navštívil několik firem, které se tvorbou videoher zabývají, aby zjistil, jak hry vznikají.

Aby mohli členové tvůrčího týmu vytvořit věrohodný svět hry Sugar Rush plný sladkostí z celého světa, navštívili továrny na jejich výrobu a mimo jiné se v německém Kolíně nad Rýnem zúčastnili světové cukrářské výstavy – největší svého druhu na světě.

Tvůrci filmu musí být opravdu kreativní. Když vymýšleli způsob, jakým by si Vanilopka mohla postavit své závodní auto, podívali se v Detroitu na výrobní linku nákladních automobilů. Aby své poznatky doplnili nezbytným cukrářským stylem, navštívili současně místní cukrárnu a pekárnu, kde sledovali, jak se vyrábí cukroví a pečivo.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání