Kozí příběh je dokončen, vtrhne do kin koncem října

Kozí příběh se sýremKozí příběh s podtitulem Pověsti staré Prahy vidělo v kinech přes 350 tisíc diváků, jakmile vyšel film na DVD a Blu-Ray, bylo prodáno okolo 33 000 kusů nosičů. Pokud patříte mezi ty, kteří si animovanou pohádku oblíbili, můžete se těšit na její další dobrodružství. V kinech bude premiéra 25. října 2012. Kam se tentokrát koza vydá?


Kozí příběh: Pověsti staré Prahy se těšil u diváků velké oblibě. Na svou dobu byl film téměř ojedinělý v tom, že byl do kin uveden bez podpory Fondu pro rozvoj kinematografie či jiných českých grantových systémů. S drobnou podporou programu MEDIA vznikl plně v soukromé produkci. Kozí příběh se promítal ve více než dvaceti různých zemích po celém světě. Byl doplněn o anglický, německý i španělský dabing a sklidil mnoho kladných ohlasů na filmových festivalech.

Kozí příběh se sýremPokračování animovaného příběhu podpořili nově Česká televize a Bontonfilm. Merchandising k filmu na pultech knihkupectví a hračkářství zůstane zachován, stejně jako důraz na diváky. Půl roku před premiérou viděl rozpracovanou verzi sál plný dětí různého věku a jejich učitelé na testovací projekci během Filmového festivalu ve Zlíně. Novinkou je maskot Kozy, který se účastní akcí pro děti, dvě Kozí hry pro iPhone či iPad a také veřejná podpora. Vznik Kozího příběhu se sýrem podpořil znovu program MEDIA a tentokráte i Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Kozí příběh se sýrem nabídne tentokrát divákům prostředí světa pohádek. Kuba a Máca, známí již z prvního dílu, se vzali, mají děti Zuzanku a Honzíka a živí se výrobou lahodných sýrů. Jednoho dne však znenadání zmizí, a tak se je jejich ratolesti v doprovodu chytré kozy vydávají hledat. Pomocnou ruku jim podají Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

Prostořeké Koze opět propůjčil svůj nezaměnitelný hlas Jiří Lábus. Další animované postavy namluvili Matěj Hádek, Mahulena Bočanová, Michal Dlouhý, Miroslav Táborský, Karel Heřmánek, Martin Dejdar, Miroslav Vladyka, Václav Vydra, Milan Šteindler, Dalimil Klapka či Ota Jirák. Filmovou hudbu, kterou nahrával šedesáti členný živý orchestr, znovu složil David Solař, v Kozím příběhu navíc zazní i čtyři samostatné písničky.

Kozí příběh se sýrem„Oproti jedničce má Kozí příběh se sýrem o něco pohádkovější ladění a snažili jsme se do filmu dostat ještě více gagů a humoru, než tomu bylo u prvního dílu. Hodně práce jsme si dali i s animací, která je dotažena daleko za úroveň prvního dílu. Zároveň nechybí trocha tajemna a napětí, silná postava hlavního zloducha a lehce akční finále,“ uvádí ke Kozímu příběhu se sýrem režisér a producent v jedné osobě Jan Tománek.

Speciálně pro Kozí příběh se sýrem vyvinulo Art And Animation studio nový renderovací program FurryBall, o který už projevilo zájem Studio Disney, Halon Entertainment, který ho využívá k vizualizaci pokračování filmu Avatar 2 a také herní gigant Blizzard. Díky němu se výrazně zrychlila práce animátorů, kteří vzhledem k tomu, že Kozí příběh se sýrem vzniká ve 3D stereoskopické verzi, vyrobili de facto dva celovečerní filmy najednou. Pro každé oko jeden.

 



 



Text: Mia
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání