Statečná Rebelka si získá všechny diváky

RebelkaSpolečnost Pixar Animation Studios uvedla ve čtvrtek 16. srpna do kin nový film Rebelka. Režie se ujal Mark Andrews, který ve snímku ukázal svou lásku ke Skotsku, Brenda Chapman se zase nechala inspirovat vlastním vztahem se svou dcerou. Hudbu složil Patrick Doyle, o české znění písniček se postarala Lucie Plekancová Vondráčková a Radka Fišarová.


Máte rádi navoněné a poslušné princezny? Tak to potom tato pohádka není vůbec pro vás! Princezna Merinda je svéhlavá, odvážná a sama si chce rozhodovat o svém životě. Fintění ani učení ji rozhodně nebaví, ale nosí ráda jednoduché a pohodlné šaty, ve kterých může jezdit na koni. Mašličky ve vlasech či upnutý účes u ní také neuvidíte. Její rudé rozevláté vlasy vás budou okouzlovat po celý film. Největším kamarádem a věrným společníkem je jí luk a šíp. Je to zkušená lučištnice.

RebelkaMerinda se narodila jako dcera krále Ferguse a královny Elinor. Poklidné království se změní v chaos, neboť se Rebelka vzepře starému zvyku – zasvěcení pánům země. Musí napřed zlomit děsivou kletbu, a proto požádá o pomoc tajemnou čarodějnici. Ta jí sice přání vyplní, ale trochu jinak než měla. Těžkou cestu jí neulehčí ani silácký Lord MacGuffin, mrzutý Lord Macintosh či svárlivý Lord Dingwall. Ona si však jde tvrdě za svým cílem a nehodlá se vzdát. Chcete vědět, zda se jí nakonec podaří zachránit sebe i celé království? Trochu vám napovím - vždyť každá pohádka má dobrý konec, ale na to se již běžte sami podívat do kina.

Tento snímek je zcela novým zážitkem, neboť nabízí upřímný příběh, kde je hlavní hrdinkou žena. Všechny holčičky a slečny, které mají rusé vlásky pozvednou svou hlavu hrdě vzhůru. Rebelka je sice skutečný rebel, ale srdíčko má plné lásky a dobroty. Oči jsou velké jako talíře a zcela upřímné. Získá si rychle každého diváka nejen svým humorem, ale i statečností, s jakou se postaví svému osudu. Chcete-li si pohádku ještě lépe vychutnat, můžete zvolit projekci 3D. Až budete brát děti do kina, připravte se na otázku – co znamená slovo rebelka? Slyšela jsem nedávno v tramvaji rozhovor tatínka, který těžko hledal ta správná slova a marně přemýšlel, jak by nejlépe pojem své malé, asi čtyřleté, dceři vysvětlil. Moc mu to nešlo, ale ta malá holčička nakonec sama prohlásila: „Je to jasné, nechce poslouchat jako já!“ Film ještě neviděla a moc prosila tátu, aby ji na to vzal do kina.

 



 



Text: Meggie
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání