Nejzajímavější filmové premiéry v červnu a červenci

Rok 2012 je z hlediska přírůstků nových filmů úspěšný a bude to potvrzovat i nadále. Sestavili jsme top devítku nejzajímavějších snímků, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Ať už jde o díla s novým nápadem, nebo o různá pokračování, nechme se překvapit, která z nich budou opravdu stát za to. V nabídce jsou například Nedotknutelní, Prometheus, Spider-man, Batman, Černobylské deníky nebo další Doba ledová.


 

Červen přinese známé animáky i velké příběhy

NedotknutelníZačátek měsíce nabídne francouzský snímek NEDOTKNUTELNÍ, v němž ztvárnili hlavní postavy François Cluzet a Omar Sy. Komedie o přátelství mezi živelným černošským mladíkem z předměstí a bohatým ochrnutým aristokratem sklízí u diváků kladné ohlasy. Film byl natočený podle skutečných událostí. Setkání dvou odlišně zaměřených lidí – Vivaldi a populární hudba, serióznost oproti nejapným žertům, luxusní oblek versus tepláky – se zdálo zpočátku jako omyl. Nakonec však zjistíte, že co vypadalo jako nejmíň vhodné řešení, může být tím nejlepším. Premiéra bude 7. 6. 2012.


Režisér Ridley Scott naservíruje divákům ve stejném termínu nový sci-fi horor PROMETHEUS. Herci jako Noomi Rapace, Guy Pearce, Michael Fassbender a Charlize Theron se vydali hledat prapůvodní kořeny naší civilizace. Jejich objev nebyl ale tak příjemný a pozitivní, jak očekávali. Výprava průzkumného týmu se nakonec zvrhne v boj o život a o záchranu lidstva a jeho budoucnost. Můžete se těšit na výjimečný svět, akční podívanou a spoustu trikových efektů.


Dont StopDo české sbírky přibude další kousek, tentokrát DONT STOP, režisérská prvotina Richarda Řeřichy. Příběh je zasazen do roku 1983, ukazuje komunistické Československo, ve kterém právě zavládla nová hudební vlna – punk. Jak se bude vyvíjet život party mladých kluků, když se začnou řídit heslem „No Future“ a nestarají se o zítřek, nebo jaké důsledky budou mít jejich činy? V hlavních rolích uvidíte Patrika Děrgela, Lukáše Reichla, Jiřího Kocmana, Jakuba Zedníčka a Olivera Coxe. Film uvidíte od 14. 6. 2012.


Radost budou mít i malí diváci – od 14. června se mohou těšit na třetí pokračování MADAGASCARU. Zvířecí kamarádi se opět dostanou do průšvihu. Lev Alex, hrošice Glorie, zebra Marty a žirafa Melman se vydávají na nové dobrodružství, které se bude tentokrát odvíjet v cirkuse. A aby to byla pořádná show, můžete na ni vyrazit i do 3D kina. Školní rok pak 28. června uzavře DOBA LEDOVÁ 4: ZEMĚ V POHYBU. I v tomto filmu se setkáte se známými postavami - mamutem Mannym, lenochodem Sidem, šavlozubým tygrem Diegem a samozřejmě s chamtivým veverčákem Scratem věčně prahnoucím po oříšcích.

 

Červenec bude patřit odvážným hrdinům

Černobylské deníkyBojíte se rádi? Pak by vaší pozornosti neměly uniknout ČERNOBYLSKÉ DENÍKY. Šest kamarádů se vypraví na dobrodružnou cestu, jejímž cílem je průzkum města Pripjať, kde žili bývalí zaměstnanci černobylského jaderného reaktoru. Jak ale brzy zjistí, v místě, kde se před 25 lety odehrála strašlivá katastrofa, není bezpečno ani v současné době. Vyděšené turisty, kteří budou bojovat o holý život, ztvárnili Jesse McCartney, Jonathan Sadowski, Olivia Dudley, Devin Kelley, Nathan Phillips a Ingrid Bolsø Berdal. Premiéra bude 5. 7. 2012.


Andrew Garfield oblékl kostým pavoučího muže a vdechnul duši novému Peteru Parkerovi ve snímku AMAZING SPIDER-MAN. Příběh o studentovi, který žije s tetou a strýčkem, mezi ostatními se netěší příliš velké oblibě a je tajně zamilován do krásné Gwen Stacyové, dostává novou podobu. S marvelovským hrdinou se v novém kabátě můžete setkat od 12. 7. 2012


Abraham Lincoln: Lovec upírůNečekané setkání s krvežíznivými upíry zařídí ABRAHAM LINCOLN: LOVEC UPÍRŮ. Nejde o shodu jmen, opravdu je hlavním hrdinou šestnáctý prezident Spojených států amerických. V dětství přišel Lincoln o matku, protože byla zavražděna upírem. Přísahal její smrt pomstít, a tak čeká na vhodnou chvíli, aby mohl těmto stvořením vyhlásit válku. Producent Tim Burton a režisér Timur Bekmambetov naservírují divákům akční příběh v temném prostředí, jak už tomu bývá u Burtonových snímků zvykem. V hlavních rolích uvidíte Benjamina Walkera, Anthonyho Mackieho, Dominica Coopera a Mary Elizabeth Winsteadovou. Premiéra je naplánovaná na 19. 7. 2012.


Poslední hrdina, který uzavře červenec, bude Batman ve filmu TEMNÝ RYTÍŘ POVSTAL. Netopýřího muže ztvární potřetí herec Christian Bale a v roli jeho pronásledovatelů budou Gary Oldman jako policejní komisař, Tom Hardy coby nový zlosyn Bane a tajemná žena Selina v podání Anne Hathawayové. Režisér Christopher Nolan završí tímto snímkem třídílnou ságu. A ani tentokrát to Batmanovi v ničem neulehčil. Musí se poprat nejen se zločinci, ale i s celým městem, jehož obyvatelé ho začali nenávidět. Premiéra bude 26. 7. 2012.

 


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální stránky filmových společností





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání