Titanic ve 3D je v kinech, zažili jsme to na vlastní kůži

TitanicPodle předpovědí budou letošní Velikonoce na blátě. Nenechte se tím otrávit – když není teplo venku, v kině bude určitě. Je to už čtrnáct let od doby, kdy se v českých kinech poprvé objevil celovečerní snímek Titanic. Od čtvrtka 5. dubna, ho můžete vidět znovu, tentokrát však ve 3D a kině IMAX. Vypravili jsme se na slavnostní premiéru, abychom na vlastní kůži okusili, zda má legendární příběh pořád tak silné kouzlo.


Na premiéru do pražského kina IMAX zavítala také řada známých osobností, například televizní moderátorka Jana Nováková se svým manželem Jiřím Adamcem, Petr Vojnár s přítelkyní, nebo Arnošt Goldflam s rodinou. Romantické chvíle si přišel vychutnat také Jan Rosák, Jakub Wehrenberg, Miluše Šplechtová, Jan Hrušínský a Dalibor Gondík. Přítomní se mohli pobavit nejen u filmu, ale také na kulise přídi historického Titanicu, která v prostorách kina vyrostla. Každý se zde mohl nechat vyfotit, samozřejmostí pak bylo vyzkoušet si slavnou pózu z romantické scény Kate Winslet a Leonarada Di Capria. Více uvidíte ve fotogalerii na konci článku.

TitanicPořiďte si také svou fotku z Titanicu
Pokud se do kina vypravíte v sobotu 7. nebo v neděli 8. dubna, využijte speciální akce, kdy se můžete na maketě nepotopitelného parníku nechat zvěčnit profesionálním fotografem. Ten převede váš portrét do počítače a pošle vám ho v úpravě filmového plakátu Titanic 3D. Příď lodi bude veřejnosti k dispozici minimálně do 15. dubna, ten den uplyne přesně sto let od doby, kdy se stala ona osudná tragédie.

Velkofilm z roku 1997 versus 3D verze
Snímek Titanic byl do americký kin uveden poprvé v prosinci 1997, v České republice se začal promítat až v únoru následujícího roku. Ústřední dvojici Rose a Jacka ztvárnila Kate Winslet a Leonardo Di Caprio. Z dalších herců připomeňme například Kathleen Batesovou, Frances Fisherovou, Bernarda Hilla, Jonathana Hydea, Billa Paxtona nebo Glorii Stuart, které bylo v době natáčení 86 let. Herečka zemřela v roce 2010, kdy oslavila sté narozeniny.

Náklady na velkofilm režiséra Jamese Camerona se pohybovaly okolo 200 milionů dolarů. Titanic se těšil velkému ohlasu, a to nejen ze strany diváků, ale i kritiků. Za své vypovídá 11 udělených Oscarů, konkrétně za Nejlepší film, Režii, Kameru, Výpravu, Kostýmy, Vizuální efekty, Střih, Střih zvukových efektů, Zvuk, Hudbu a Píseň „My Heart Will Go On“, kterou nazpívala Celine Dion. Nominace na Masky, Herečku v hlavní roli (Kate Winslet) a Herečku ve vedlejší roli (Gloria Stuart) se ve vítězství proměnit nepodařilo.

TitanicMožná vás napadne myšlenka, proč chodit do kina na film, který jste viděli už mnohokrát. Věřte, že takový zážitek, jaký budete mít právě z Titanicu ve 3D verzi, doma u televize nezískáte. Je to romantika každým coulem, ale zároveň jde také o velmi propracované a technicky zdařilé dílo. Sama jsem snímek viděla několikrát, ale teprve nyní jsem si všimla různých zajímavých detailů, které mi právě v televizním provedení unikaly. Dostanete se k tajemství legendárního parníku zas o kousek blíž. Famózní podívaná nastává při záběrech na samotnou loď. Nejenže na vás dýchne atmosféra tamní doby, ale především se dostaví neuvěřitelný pocit, že ten mohutný kolos před vámi skutečně stojí. A stejně jako budete prožívat jeho slavné vyplutí, budete také trnout hrůzou, když narazí do ledovce a nakonec skončí na dně Atlantického oceánu. Nenechte si tuto příležitost ujít, opravdu stojí za to.





Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání