Zlata Adamovská jako profesorka matematiky a chemie!

Probudím se včeraFandíte Zlatě Adamovské? Poslali jste jí hlas v divácké anketě? Nejoblíbenější herečka divácké ankety Český lev Zlata Adamovská ztvárnila roli profesorky Pažitkové v nové školní komedii PROBUDÍM SE VČERA, která vstoupí do kin 15. března. V roli přísné profesorky, bazírující na meotaru, triviálních rovnicích a rychlých chemických kvízech, opět prokázala svůj všestranný talent a důvtip. Studenti a hlavně Jiří Mádl v roli Petra Kováře si s ní u tabule užili své.


Nová školní komedie „Probudím se včera“ je druhým celovečerním hraným snímkem režiséra Miloslava Šmídmajera. Po pohádce „Peklo s princeznou“ koketuje s osvědčeným studentským evergreenem a opět s Jiřím Mádlem v hlavní roli.

Probudím se včeraČtyřicetiletý středoškolský profesor češtiny Petr Kovář (v podání Filipa Blažka) je oblíbený u studentů, s láskou a vztahy má ale věčné trable. Když ho opouští další partnerka, uvědomí si, že jeho největší láskou byla spolužačka z gymnázia Eliška. Jeho největší chybou pak, že se jí nikdy nevyznal ze svých citů. Když získá možnost za pomoci vědeckého experimentu vrátit se na měsíc zpět do třetího ročníku na gympl, nic už nebrání, aby napravil, co zameškal. Petr si však neuvědomí, jaká úskalí může takový návrat do školní lavice a do doby lehce předlistopadové přinést. Rozjíždí se naplno kolotoč komických situací, v nichž je osmnáctiletý Petr v podání Jirky Mádla zkoušen z matematiky, ruštiny a občanské nauky. A aby toho nebylo dost, o lásku Elišky musí tvrdě zabojovat.

Probudím se včeraVe filmu není nouze o originální nejen školní humor, ale i plejádu hereckých osobností. Režisér Miloslav Šmídmajer obsadil do hlavní dvojice k Jiřímu Mádlovi vycházející hvězdu Evu Josefíkovou, Filipu Blažkovi sekunduje Martina Preissová. Velkým trumfem je profesorský sbor. Vedle Zlaty Adamovské Viktor Preiss, Miroslav Táborský, Nela Boudová, Roman Šebrle, Milan Šteindler, postavičku školského inspektora vystřihl Jan Vondráček. Na současném gymnáziu učí i Anna Polívková. Rodiče Petra ztvárnili kouzelným způsobem Ljuba Krbová a Svatopluk Skopal. V dalších rolích uvidíte Petra Nárožného, Karla Šípa, Bohumila Klepla, Davida Matáska, Jitku Čvančarovou, Tomáše Matonohu, Simonu Postlerovou, Filipa Cíle, Elišku Křenkovou, Michaela Foreta a Zdenu Hadrbolcovou.





Text: Barbora Červenková, Bio Illusion
Foto: Jana Rabenhauptová, Bio Illusion

 





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání