Meryl Streepová je opět nominována na Oscara

Železná ladyJedenáctileté působení paní Margaret Thatcherové v pozici předsedkyně britské vlády velmi přesvědčivě zahrála vynikající Meryl Streepová ve filmu Železná lady, která byla za svůj výkon oceněna v letošním roce Zlatým Glóbem a v úterý 24. ledna obdržela nominaci na Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli.


Margaret Thatcherová, neobyčejná a všestranná žena, která dokázala, že vysoká politika není jen výsadou mužů, se jako první žena stala premiérkou Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Svým nekompromisním přístupem k politickému, ale i osobnímu životu, získala přezdívku Železná lady.

Železná ladyVolba obsadit do hlavní role Meryl Streepovou byla tou nejlepší, jakou mohla režisérka filmu, Phyllida Lloydová, udělat. Její výkon v roli slavné ministerské předsedkyně je strhující, včetně napodobení Margaretina typicky charismatického hlasu. Také díky maskérům je Streepová od Thatcherové téměř k nerozeznání. I to ocenila Akademie filmových umění a věd a nominovala snímek na Oscara za nejlepší make-up.

Do role Denise Thatchera obsadila režisérka skvělého Jima Broadbenta, který Zlatý Glóbus a Oscara získal za film Příběh jedné ženy. Meryl Streepová dosud obdržela 2 Oscary, je dvojnásobnou držitelkou ceny Emmy a za Železnou lady dostala osmý Zlatý Glóbus za nejlepší herečku v hlavní roli.

Naše filmová distribuční společnost BIOSCOP uvádí film Železná lady do českých kin od 1. března 2012.


Text: Magic Box
Foto: Bioscop





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání