První ročník festivalu Žižkovská loutka poskytne jedinečnou podívanou

kulturní servis pulsFestivalu Žižkovská loutka se koná od čtvrtka 6. října do neděle 9. října 2016. Téměř třicet představení bude k vidění v divadelním stanu na nám. Jiřího z Poděbrad, v KC Vozovna (Za Žižkovskou vozovnou, 2687/18) a v kině Aero (Biskupcova 1733/31). Součástí budou i koncerty, výtvarné dílny pro děti či unikátní loutková střelnice. Festival zahájí ředitel organizace Za Trojku Jiří Snítil a místostarosta Alexander Bellu 6. října v 17.00 hod. na nám. Jiřího z Poděbrad.


Příspěvková organizace Prahy 3 ZA TROJKU pořádá festival Žižkovská loutka jako první ročník ambiciózního projektu, který by se měl do budoucna stát nejvýznamnějším loutkovým festivalem komerční i nezávislé scény v ČR. Letos se v Praze 3 představí loutkové soubory z ČR, Finska a Velké Británie. Více na www.zatrojku.cz/zizkovskaloutka/

Místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu občanům vzkazuje: „Bude se jednat o jedinečnou podívanou, kterou si nenechte ujít. Kromě proslulého divadla Buchty a loutky a dalších špičkových souborů, bych rád upozornit např. na Noisy Oyster z Velké Británie, kteří divákům předvedou mnohokrát mezinárodně oceněnou hru Prostý Bob. Jsem rád, že se světová moderní loutkářská scéna představí právě u nás, v Praze 3“.

Bude z čeho vybírat. Diváci uvidí nejen nejrůzněji pojatá představení mnoha loutkářských souborů, ale i rozličné druhy loutek. Závěsné tradiční marionety doplní maňásci nebo javajky vedené zespodu, setkat se bude možné i s tzv. manekýny, což jsou velké, obvykle látkové loutky, které herec vodí před sebou.

kulturní servis puls

Téměř u všech produkcí se bude jednat o tzv. rodinná představení. To znamená, že nebudou výhradně určena dětem. S ohledem na návštěvníky jsou rovněž koncipována tak, aby zde nebyla problémem jazyková bariéra.

Vstupenky všech kategorií jsou k dostání v předprodeji na portálu a prodejnách Ticketpro nebo na https://www.mojetickety.cz/Shop/zatrojku/cs/Event/Detail/12/zizkovskaloutka. Koupit si je ale lze i přímo na místě, stejně jako v předprodeji, v několika formách. Třeba jako cenově výhodnou čtyřdenní permanentku na všechna představení, dvoudenní nebo jednodenní vstupenku, případně vstupenky na jednotlivé hry.

Polovic zaplatí děti, studenti a senioři či držitelé ZTP; pro rodiny s dětmi je připraveno zvýhodněné rodinné vstupné. Prostory divadelního stanu a KC Vozovna dokáží pojmout každý kolem stovky diváků, sedadla nejsou číslována.

Organizace Za Trojku spolu s místostarostou Prahy 3 srdečně zvou všechny občany Prahy 3 a dalších městských částí, spolu s návštěvníky našeho hlavního města: přijďte se pobavit, poučit, zasmát, zavzpomínat, přijďte objevit něco nového, něco neobvyklého, milého a zajímavého. Těšíme se na vás na Žižkovské loutce!

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání