Festival Z lásky k Česku má za sebou první štaci v Brandýse nad Labem

festival z lásky k českuČeská muzika, dobré jídlo a pití, napínavá soutěžní klání a skvělá nálada doprovázely v neděli 16. srpna 2015 v letním kině Houšťka v Brandýse nad Labem první ze série koncertů Z lásky k Česku. Návštěvníky sice odpoledne zkropil déšť, ale protože byl po vlně veder vítaný, většině z nich na náladě neubral.


Open air koncert je především svátkem hudby. A ta byla skvělá. Mladí interpreti – Patricie či skupina Like It – se rozhodně neztratili, na poprockovou notu zahrála skupina Všichni svatí.  Divákům se představila i slovenská skupina Družina, která hraje podobný styl hudby jako Čechomor. Petra Černocká zazpívala své největší hity, stejně jako Václav Neckář, kterého diváci nechtěli pustit z pódia a tleskali mu vestoje. A samotný Čechomor, hlavní hvězda koncertu? Ten kromě svých hitů předvedl, že se nebojí ani experimentů. Ten, kdo přišel, byl svědkem světové premiéry – spojení skupiny Čechomor s Kumpánovými muzikanty. Ti se „specializují“ na dechovku, ale předvedli, že dokáží zahrát pop a třeba i swing. Největším hitům skupiny Čechomor přidali nový a velmi zajímavý zvuk.

Celé odpoledne i večer si mohli návštěvníci koncertu zakoupit občerstvení a ochutnat tak něco z bohatého sortimentu masozávodu K-Purland a dalších surovin pořízených v Kauflandu. Klobásy, steaky, langoše, bramboráky a spoustu dalších dobrot mohli zapít nealkoholickými nápoji a pivem, dobrým vínem či něčím ostřejším.

K dobré zábavě patří i napínavá soutěž. Pro návštěvníky koncertu Z lásky k Česku jich bylo připraveno několik. Určitě nejnapínavější byla hra o auto. Návštěvník akce, který se během odpoledne zapojil do SMS soutěže a poslal nejrychleji správnou odpověď, vyhrál krásnou Škodu Octavia.  Autem sice neodjel, protože si ho teprve vyzvedne v jednom pražském autosalonu, ale i tak byl nadšený a dlouho nemohl svému štěstí uvěřit. Symbolický klíč k novému vozu si převzal přímo na pódiu z rukou frontmanů skupiny Čechomor.

festival z lásky k česku

Děti mohly soutěžit o nejkrásnější výkres, který navíc může pomoci dobré věci. Dětské malovánky budou prodány a výtěžek půjde ve prospěch organizace Centrum Paraple, která pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy následkem úrazu nebo onemocnění v průběhu života v jejich těžké životní situaci.

Gurmáni pak měřili své síly s ostatními v soutěži o nejlepší grilované maso. V klání, kde mohli získat dárkovou poukázku do prodejny Kaufland a třeba i chladicí tašku K-Purland, soutěžili vždy proti sobě tři jednotlivci. Cílem bylo na grilu za pomoci různých ingrediencí připravit co nejšťavnatější a nejchutnější maso a také ho pěkně před podáváním nazdobit. Hlavní slovo při rozhodování o vítězi měl zkušený kuchař, specialista na grilované pokrmy. Soutěž byla velmi úspěšná a na šanci ukázat své umění u grilu se stála dokonce fronta!

Chtěli byste si užít krásnou atmosféru koncertu Z lásky k Česku? Chtěli byste také vyhrát auto? Pak máte ještě tři možnosti: 30. srpna v Loučkách u Litvínova, 4. září ve Strakonicích a 6. září v Třebíči. Nenechte si to ujít, rozhodně to stojí za to!

Text: Radar
Foto: Kaufland, Nicola Bernardová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání