České hrady úspěšně odstartovaly na Točníku

české hradyHudební festival České hrady odstartoval 11. a 12. července na Točníku. Kdo se nelekl nepříznivé předpovědi a dorazil, rozhodně nelitoval - užil si festivalovou atmosféru i sluníčko. Na dvou stagích vystoupil například Tomáš Klus, Wanastowi vjecy, Xindl X nebo Mandrage. Druhá zastávka bude na hradě Švihov a to příští víkend 18. a 19. července.


Festivalová sezóna je v plném proudu a o víkendu 11. a 12. července se přihlásily o slovo také České hrady. První část se konala již tradičně na hradě Točník. Druhým rokem byl areál umístěn na loukách pod hradem, které poskytovaly více místa i pohodlí pro tisíce fanoušků, kteří si nenechali festival ujít.

Ještě v průběhu pátku to vypadalo, že bez pláštěnky a holin nebude možné festival absolvovat. Kdo se ale nenechal pátečním deštěm odradit a vydržel do soboty, užil si slunečného počasí i hudby řady hudebníků.

Desátý ročník Českých hradů začal pátečním karnevalem a koncerty kapel Portless či Horkýže slíže a Sto zvířat. Sobotní program odstartovala kapela Abraxas a následoval ji idol náctiletých Adam Mišík.

české hrady


V sobotu vystoupila ale také oblíbenec všech dívek a žen, písničkář Tomáš Klus, který zahrál písně z nového alba Proměnamě, ale nechyběly také starší hity jako „Marie“ či „Malčik“ z filmu Anglické jahody. Písničkáře vystřídali na menší stage UDG s písněmi „Kurtizána“, „Zvědavá“ a další.

Pokud se někdo těšil na Mira Žbirku byl zklamaný. Slovenský zpěvák totiž nedorazil. Pravděpodobně kvůli zdravotním obtížím, ty ho rovněž donutily ke zrušení návštěvy Karlových Varů a představování nové písně k filmu Fair Play. Místo v programu zaplnila skupina Buty.

Zábavnou show přispěli do programu také Monkey Business a Tonya Graves, kteří vystoupili v zelených oblečcích. Pomyslný vrchol večera měli na starosti Wanastowi vjecy, kteří rozezpívali a roztančili tisíce lidí. Xindl X i přes drobné problémy se zvukem rovněž nezklamal a pracoval skvěle s publikem, jak je u něj zvykem. Celý hudební víkend uzavřeli hodinovým vystoupením Mandrage. Ti zahráli „Už mě víckrát neuvidíš“, „Šrouby a matice“ i „Františkovy lázně“ a mnoho dalších hitů.

Festival České hrady si budou moci užít fanoušci během dalších letních víkendů a to například na hradech Švihov, Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Bezděz a na Moravských Hradech Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov.

české hrady


Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Sylvie Zapletalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání