Festivalový průvodce: Festivalová móda

kulturní servis pulsFestivalová móda – moje oblíbené téma. Zapomeňte na pohorky, funkční prádlo a ošoupané kalhoty. Hudební festival je i módní událostí, na které se můžete pěkně vyřádit. A díky bohu se konečně tenhle fakt dostává i k nám.


Boho, rock, sporty chic – dejte průchod fantazii, odvažte se, inspirujte. Festivaly přímo vybízí k těm nejlepším letním outfitům. Stačí si projet pár snímků z míst jako Coachella nebo Glastonbury a vsadím se, že vás uvolněná festivalová móda nadchne.

A jak se tedy na festival obléknout prakticky a stylově?
V první řadě – opravdu nebudete potřebovat celou svou garderobu. Základ je ve vrstvení a skladných kouscích. Jasně, někdo si vystačí s jedním trikem a kalhotami, ale…ale!
Začněme však hezky popořadě. První věc je něco na spaní. V noci je zima. Opravdu zima, takže nic nezkazíte termoprádlem , teplým svetrem a teplými ponožkami. Pokud počasí nevypadá zrovna růžově, přibalte i čepici, věřte, že zmrzlý uši a hlava zapnutá ve spacáku není nic moc.

Dál samozřejmě šortky, prádlo, trika, kalhoty, svetry a mikiny a bundu a pláštěnku (doporučuju!!!) a boty a holinky (doporučuju!!!). Tolik co do praktičnosti a teď už trochu těch stylových oblečků.

Hodně oblíbeným kouskem jsou pokrývky hlavy. Ať už slamáky, klobouky či kšiltovky, tímhle kouskem dodáte šmrnc i tomu nejjednoduššímu oblečení. Pak samozřejmě nezapomínejte na brýle a na pevný obal na brýle. V podstatě jsme pořád u praktických záležitostí, tak si s sebou přibalte ještě nějakou tu taštičku na doklady, peněženku a podobné nezbytnosti, co chcete mít u sebe. Hodně skvělou záležitostí jsou batůžky, které jsou navíc tuto sezónu extrémně trendy.

A jak snadno dosáhnout konkrétního stylu?
Začněme u mého oblíbeného boho looku. Crop top s třásněmi, džínové šortky, čelenka do vlasů či široký klobouk, spousta náramků, rozevláté vlasy, batůžek a oversized svetr je to pravé ořechové. Bát se ale nemusíte ani sukní či šatů. Co takhle bílé šaty nad kolena s třásněmi a širokou čelenku do vlasů? A co třeba džínové šaty? Nebo košili v pánském stylu? Pončo?

Rockový nádech naopak dodáte svému looku koženým křivákem, kostkovanou košilí, šátkem uvázaným ve vlasech jako čelenka, converskami, chybět by vám neměli pilotky a vsadit můžete třeba i na triko s vlajkou. Ultra chic jsou i tílka s průstřihy, pod které můžete obléct jen podprsenkový pás. A nezapomeňte ani dlouhé přívěsky na krk. Večer pak můžete ke křiváku natáhnout extrémně úzké džíny a máte vyhráno.

Jste-li vyznavači sportovního stylu, neměly by vám chybět barevné tenisky. K těm můžete obléct třeba trika s nápisy, mikiny, které jsou nyní hodně oblíbené, nebo třeba kšiltovka.
Možností je nespočet. Stejně jako žánrů festivalů. Můžete se přizpůsobit, jedete-li na hiphopový, punkový, rockový či jakýkoliv jiný festival. Důležité jsou tu však i věci jako praktičnost a dobrá skladovatelnost a především to, abyste se cítili skvěle!


Text: Tereza Netoličková
Foto: Archiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání