Středoškoláci zvolili Prince a Princeznu, vysokoškolští kandidáti na krále Majálesu vedli diskusi

praha majálesStudenti středních škol zvolili své kandidáty na Prince a Princeznu Majálesu během semifinálového večera 16. dubna v klubu Hany Bany. Postoupili 3 kluci a 3 dívky. Nezaháleli ani vysokoškoláci - v Ballingově sálu v Národní technické knihovně se 15. dubna shromáždili všichni kandidáti na krále i kandidátky na Miss Majáles, aby se předvedli ve žhavé diskusi: o menzách, ubytování na kolejích, uplatnění studentů v práci, ale i mejdanech.


Studenti středních škol si zvolili své kandidáty na Prince a Princeznu Majálesu. Semifinálový večer se uskutečnil 16. dubna od 19:00 hodin v pražském klubu Hany Bany. Ze šesti uchazečů a šesti uchazeček postoupili celkem tři kluci a tři dívky. O jejich postupu rozhodli diváci na základě speciálních hlasovacích lístků. Kdo získá titul Princ a Princezna Majálesu se však dozvíme až 30. dubna v Letňanech na některé z Majálesových stage.  

Duben patří studentům a v klubech po celé Praze to je vidět. Studentský měsíc sebou přinesl i volbu kandidátů na Prince a Princeznu Pražského Majálesu. Večer, který byl určen pro všechny středoškoláky, gympláky a další studenty i nestudenty, se nesl ve velmi veselé atmosféře. Kandidáti si zasoutěžili hned ve třech disciplínách. Měli za úkol najít na svém partnerovi odznáček, vypít plechovku Red Bullu dlouhým brčkem a vytáhnout co nejrychleji všechny kapesníčky z krabice.

Slečny byly v této soutěži výrazně rychlejší. Ani diváci nezůstali pozadu. I pro ně tu byla připravena soutěž, a to v pojídání hamburgerů. Vítězovi se podařilo spořádat dva celé kousky za dvě minuty čistého času! Během večera panovala hodně uvolněná nálada a všichni tancovali do dlouhých ranních hodin. Některé skupinky předváděly opravdu velmi zajímavé taneční kreace. Kdo se tedy stane Princem a Princeznou pro letošní jubilejní 10. ročník Majálesu, se dozvíme už za pár dní.

 

pražský majáles 2014


V Ballingově sálu v Národní technické knihovně se 15. dubna shromáždili všichni kandidáti na krále i kandidátky na Miss Majáles. Krále čekala další bodovaná disciplína, ve které měli po dobu sedmi minut diskutovat na důležité společenské otázky týkající se studentů a jejich života. Klání vyhrál kandidát z VŠCHT – Miroslav II., na druhém místě se umístil Davídos Technický z ČVUT, třetím byl král Vácha I. z UK, čtvrtý Filipos CXIV. z VŠE a pátý (S)Oráč zase I. z ČZU.

V 17:00 hodin se uzavřel sál. Králové spolu se svými družinami zasedli za stůl a vyčkávali, co se bude dít. Prvně proběhlo krátké zahájení a představení kandidátů přímo ze strany jednotlivých Miss. Následovala samotná diskuze na zadaná témata. Pokud se některý z kandidátů chtěl svého soupeře na něco zeptat či ho „nachytat“, využil k tomu svůj hudební nástroj (což se díky tomu v některých momentech strhlo v menší hudební vystoupení).

Všichni králové mluvili o důležitých tématech a přispěli tak svou troškou do mlýna. Tématem byly „menzy“, „ubytování“, „uplatnění studentů z jejich školy v práci“, každý z kandidátů se také snažil všem vysvětlit, „proč se zrovna s jejich studenty paří nejlépe“. Početné publikum se dočkalo opravdu originálních projevů. Na každém z účinkujících byly vidět pečlivé přípravy či alespoň umění improvizace. Osazenstvo notně zaplněného sálu ocenilo jednotlivé výkony bouřlivým potleskem a fanděním. Další královská disciplína nás čeká už 22. dubna v Kajot Poker Club. Tentokrát půjde o Královský poker!

pražský majáles 2014



Text: Bára Jakšová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání