On The Road 2013 aneb festival pro dobrou věc v Lázních Bohdaneč

on the roadJiž podeváté se otevřou brány festivalu On The Road, který sice není velký svým rozsahem, ale obrovský svou ideou, a to 30. a 31. srpna. Celý výtěžek z akce jde na charitativní účely, přesně pro organizaci CEDR Pardubice o.p.s. a do projektu Adopce na dálku. Za vším stojí občanské sdružení Dea Dealbata, jehož členové jsou mimo jiné i muzikanti z pardubické kapely Vypsaná fiXa. Ostatně Márdi s Pítrsem jsou i autoři nové hymny festivalu.


„On The Road je malý, ale náš, a tak ho samozřejmě považujeme, společně s našimi spolu pořádajícími přáteli z občanského sdružení Dea Dealbata, za nejlepší na světě. Mimo to, že je nejlepší na celém světě, se totiž odehrává na velice příjemném místě a jeho výtěžek jde na dobrou věc. Každý rok se tam sejdou lidé z Pardubic a okolí s hledači z jiných měst, kteří si k nám během osmi uplynulých ročníků našli cestu a my jsme rádi, že se u nás něco děje a má to jistý přesah," charakterizuje festival Márdi z Vypsané fiXy.

Během dvou dnů se představí kapely a interpreti různých hudebních žánrů, jako je Jiří Schmitzer, Sto Zvířat, Znouzectnost, Čokovoko, Chiki liki tu-a nebo Vypsaná fiXa. I děti se mohou těšit na svůj program v podání kapel Mixle v Pixle, Pískomil se vrací a na Cirkusárium Jany Hubky Vanýskové. Všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář.

on the road„Letos, stejně jako i v minulých letech, dojde k prolnutí místních kapel se známými českými formacemi, které máme rádi. Spojnicí mezi oběma dny bude sobotní dopolední program pro rodiče s dětmi, kteří můžou svým ratolestem nabídnout výlet s následným vyřáděním při koncertu několika hudebních těles. Jedno z nich jsme speciálně kvůli festivalu  založili s bubeníkem Pítrsem. Během festivalu proběhnou další doprovodné akce, které okoření jeho průběh. Nebude chybět legendární fotbálkový turnaj, z Pardubic se vypráví cyklojízda a On The Road se opět připojí k projektu Čistý festival. My jsme s klukama z kapely rádi, že to funguje a každý rok se vybere víc peněz pro dobrou věc. Pro nás je to sice nářez, protože teď hrajeme na letních festivalech a připravujeme naše podzimní akustické turné, ale On The Road je naše festivalová a srdcová stálice,“ dodává Márdi.  

Vstupenky na festival On the Road jsou k dostání na všech prodejních místech sítě Ticketportal (včetně pardubického informačního centra u Zelené brány) nebo přímo na internetu na www.ticketportal.cz. Dvoudenní vstupenka stojí 250 Kč.  Více informací najdete na www.ontheroadfestival.com.


Text: Pajtu
Foto: Turner Agentura





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání