Kdo zazáří na taneční scéně Sázavafestu 2013?

SázavafestPřed časem jsme představili velkou čtyřku, která dodá letošnímu tanečnímu programu na Sázavafestu ten správný šmrnc. Chceš znát jména dalších interpretů? Dnes ti naservírujeme další tři účastníky – nenech si jejich show 1. - 3. srpna ujít, neboť ohlasy v zahraničí potvrzují, že jejich vystoupení bude stát za to.


Petty Joy
Poslední dobou zaznamenává svět taneční scény rozmach „žen za pultem“. Tím nemluvíme o totalitním seriálu, ale o ženách ve funkci DJ, čili tzv. DJANE. Hned dvě se představí na taneční stagi letního Sázavafestu. Jedním z objevů EDM je rakouská kráska z Gratzu, která si říká Petty Joy. Ta začínala s hudbou jen jako zálibou v prestižních rakouských klubech. Zejména díky její kráse, kterou bez pochyb zdědila po mamince, si ji všimli významní němečtí a britští producenti a umožnili Petty Joy vytvořit první vlastní singl „Allez Allez“, jenž v recall verzi nazpíval i známý rapper Carlprit. Před pár měsíci vydala Joana, jak zní občanské jméno Petty Joy, svůj další singl „Cascade“, který dodnes velmi dobře boduje v německých, rakouských a švýcarských DJ charts. V létě rozzáří Petty Joy svojí krásou zámecký lesopark ve Světlé nad Sázavou.

Lucca
Novopečená maminka DJane Lucca je druhou dámou za mixážním pultem letního Sázavafestu. Lucca je ve skvělé formě. Nejen, že jí dobíjí energií její potomek, ale také aktuální opakovaná pozvánka prestižního DJ Carla Coxe jako doprovod na jeho tour. Lucca se tak po boku této hvězdy objevila už na Arabském poloostrově a v létě si zahraje také v prestižích klubech baleárské Ibizy. Set z těchto eventů představí také v létě na Sázavafestu a vy si budete tak moc užít nefalšovanou atmosféru středomořského festivalu EDM.

Mr. Dero & Klumzy Tung

Původně měli vystoupit kluci na jedné z hlavních stagí, ale svým profilem skvěle zapadají do konceptu Dance-mania.cz Dance Zone, tak je organizátoři Sázavafestu zařadili do programu taneční scény. Mr. Dero z rakouského Štýrského Hradce a Klumzy Tung z Londýna. Kluci se dali dohromady v roce 2006. Od té doby vystoupili na mnoha úspěšných koncertech a festivalech v Německu, Rakousku nebo Velké Británii, kde si je jejich široká základna fanoušků oblíbila pro energická živá vystoupení s prvky elektronické scény, hip-hopu, funky, dubstepu nebo drum’n’bassu – to vše kombinováno s klasickými songy, nadčasovými melodiemi, exklusivními mash-upy a hlavně skvělým freestyle provedením. Tenhle nářez bude stát za to.

 

Sázavafest


Představili jsme si hlavní hvězdy taneční scény, ale to stále není všechno. Projekt Dance-mania.cz, který se zabývá každý týden aktuálními hudebními recenzemi a průřezem světovými kluby, přiváží na letní Sázavafest také domácí esa.

Je nutno zmínit talentovaného DJ a producenta Époque Noir. Ten se živí spíš moderací na předním pražském rádiu, ale jeho tóny inspirované old-school scénou devadesátých let a zejména projekty jako Shamen nebo Jam & Spoon nenechají nikoho chladným. To dokázal i svým aktuálním albem „Beauty Of Loneliness“. Époque Noir si s sebou opět přiveze kolegu Tomase-Z, který ho v setu doprovodí živě na kytaru. O skvělý zážitek tak bude postaráno. Za mixážní pult se postaví také producent, který dlouhodobě spolupracuje s Michaelem Burianem a v Praze si zahrál po boku hvězdného Paula Van Dyka – velmi talentovaný producent Jean Luc. Za zmínku stojí také trancová hvězda Athro nebo německo-český projekt Beat Splitterz. Novodobým fenoménem se stává electro-swing. Také ten bude mít na festivalu své zástupce, a to v podobě The Prague Swingmaters. Za region Morava se představí velmi půvabná DJane Jaqullin a svoji DJ show předvede také uznávaný Michael C.

Dále vám zahrají Mikael Van Dikeen, Jerry Deejay, Koláč Defjay, Momo, Mike Morphine, Fugaz, DJ Future nebo Boy From Sunday School. Taneční scéna letošního Sázavafestu prostě nenechá v klidu žádného příznivce této hudby.


Text: Mikr
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání