Celeste Buckingham vystoupí na Sázavafestu 2013

sázavafest 2013Festival, který má tradici. Festival, který má stále co říct. Festival, který slibuje, že bude zajímavý i jeho další ročník, představuje jednoho z prvních účastníků. Tím je zpěvačka Celeste Buckingham. Letní Sázavafest se uskuteční od 1. do 3. srpna 2013 a letos opět hlásí změnu lokality – navrací se zpět k řece Sázavě. Novým místem konání je krásný zámecký lesopark ve Světlé nad Sázavou.


Na Sázavafestu 2013 se představí hvězda mezinárodního formátu Celeste Buckingham. Rodačka ze švýcarského Curychu žijící dlouhodobě na Slovensku. Maminka Celeste je Švýcarka, zatímco otec je americký lékař s předky v Íránu, Anglii a Rusku. Do povědomí veřejnosti se zapsala jako finalistka druhé řady Česko-Slovenské Superstar.

Tato talentovaná zpěvačka byla odmalička vedená matkou k tanci a hudbě, navštěvovala hodiny baletu a latinskoamerických tanců, později začala hrát na kytaru. Když jí bylo 15 let, přihlásili jí rodiče do druhé série soutěže Česko-Slovenská Superstar, kde se probojovala do finále. Po soutěži pokračovala v roce 2011 vydáním prvního sólového singlu „Blue Guitar", který se hrál v rádiích a obsadil 38. místo v žebříčku TOP 100 a 7. místo v žebříčku slovenských skladeb. Další skladba „Nobody Knows" byla součástí projektu F84, který vznikl s cílem podpory slovenských autistů. Ke skladbě byl natočen také videoklip.

V roce 2011 Celeste hostovala na albu „Nový člověk“ slovenského rappera  Majka Spirita ve skladbě „Ja a ty", ke které byl 14. února 2012 vydán videoklip. Buckingham v klipu vystupovala v roli anděla. Ve stejnou dobu se dostaly do médií informace o jejím připravovaném albu „Don´t Look Back“, které vyšlo 20. května 2012 u vydavatele EMI. Na albu se nacházejí i singly „Blue Guitar" a „Nobody Knows". Jako hosté se na něm představili Martin Harich a Noah Ellenwood.

 

sázavafest 2013


Celeste Buckingham hostovala v singlové verzi skladby „Swing" od AMO. Skladba se umístila na 49. místě v žebříčku najhranějších skladeb ve slovenských rádiích a na 5. místě v žebříčku domácí tvorby. Ke skladbě byl natočen videoklip, který měl premiéru 16. července 2012. Na české hudební scéně zabodoval především hit „Run run run“, a to nejen díky svému originálnímu zvuku, ale také díky povedenému videoklipu. Zatím posledním hitem Celeste je „Never Be You“.

Informace o vstupenkách na Sázavafest 2013:
Do 31. ledna můžete koupit vstupenku za cenu 550 Kč, a to včetně poplatků prodejní sítě www.ticketportal.cz. Nechte se tak nalákat na nový Sázavafest konající se v kouzelném zámeckém lesoparku a potěšte už teď sebe nebo své nejbližší koupí lístků za zvýhodněnou cenu.



Text: Mikr
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání