Rock for Churchill má kompletní program

Rock for ChurchillFestival Rock for Churchill uzavřel program letošního ročníku. Na zvučná jména láká nejen hlavní pódium, kde se představí The Qemists, The Herbaliser, Anthony B a další, ale i DJ stage. Tu ovládnou populární DJs a producenti Matrix & Futurebound, nestárnoucí duo The Freestylers a v Česku oblíbený reggae dancehallový zpěvák Deadly Hunta. 14. ročník proběhne 30. a 31. srpna v severočeském Vroutku.


DJská scéna zažije letos nefalšovanou hudební invazi z britských ostrovů. Londýnsko-liverpoolská dvojice Matrix & Futurebound přiveze do Vroutku svůj energický drum´n´bass, se kterým si získává stále více fanoušků po celém světě. Důkazem mohou být hity jako „All I Know“ nebo „Magnetic Eyes“ feat. Baby Blue a statisíce jejich zhlédnutí na Youtube. Matrix & Futurebound nejsou jen DJs, ale hlavně vynikající producenti a majitelé labelu Viper Recordings, kde své tracky vydávají také Nero, Camo & Krooked nebo Brookes Brothers.

Do Vroutku se po loňském velkém úspěchu vrací také londýnské duo The Freestylers, tentokrát se svým našláplým DJ setem, ve kterém nebudou chybět novinky z letošní desky „The Coming Storm“. Pánové Matt & Ashton patří do první ligy britské taneční scény, ať už se bavíme o breakbeatu anebo nové fúzi, které se říká drumstep. Posledním z trojice se značkou UK je Deadly Hunta. Tento věčně pozitivní a energií nabitý MC za poslední tři roky projel snad celou Českou republiku a získal si tak početnou fanouškovskou základnu.

Hunta má venku aktuální album „Speak My Mind“ a zároveň už pracuje na nových peckách, na které dojde i během jeho setu ve Vroutku. Festivalové návštěvníky bude v krytém šapitó bavit také řada domácích DJs a producentů. Za všechny jmenujme držitele žánrového Anděla za rok 2012 Mikkima, ostříleného scratchera Frikyho, Philipa TBC, drum´n´bass duo Pixie & Suki nebo Babylon Rockera, který je u nás velkým pionýrem nejen dancehallu, ale i stylů moombathon a tropical. Mimochodem, právě teď je s Chongem X na turné po USA.

Rock for Churchill


Hlavní pódium čtrnáctého ročníku opanuje během dvou dnů šestice zahraničních kapel, dvanáct domácích skupin a navrch ještě slovenští Polemic, kteří letos slaví čtvrt století na scéně. Jak bývá na Rock for Churchill dobrým zvykem, interpreti naservírují pestrý mix od taneční muziky, rocku, punku, hiphopu až k reggae a ska. Do Vroutku přijedou britské kapely The Qemists a The Herbaliser, španělští revolucionáři Che Sudaka, švédská senzace Movits!, němečtí rockeři Donots nebo jamajský hitmaker Anthony B, který po zrušeném jarním koncertu konečně představí českým fanouškům svou pověstnou show. Z českých kapel se můžete těšit na Tata Bojs se speciální výroční scénou, Pražský výběr, Prago Union s novým albem, United Flavour, Sto Zvířat, Skyline a další.

Dvoudenní vstupenky stojí od 1. července 650 Kč (+ poplatky). Lístky pořídíte v předprodejních sítích Ticketportal a Sazkaticket, bez poplatku na dobírku na festivalovém webu anebo osobně na pokladně pražského Lucerna Music Baru. Kompletní seznam předprodejních míst najdete na www.rfch.cz/tickets. Při hromadném objednání platí sleva 5+1, 10+2 anebo 20+4. Stanování je jako vždy zdarma a za auto se platí 100 Kč na oba dny.


Text: Otoa
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání