Country folk festival Porta 2013 se opět blíží

porta festival 2013Tradičně již poslední červnový víkend 28. - 30. 6. patří právě hudební Portě Řevnice. Nejstarší country folk festival v České republice letos oslaví již 47. ročník od svého založení. Na dřevěném pódiu v Lesním divadle se během tří dnů vystřídá řada známých účinkujících. Účast přislíbil také Wabi Daněk, Ivan Hlas, Věra Martinová a další.


„Hudba je lék - Porta je nejlepší apatyka!“ Každoroční motto festivalu ani letos nepřijde nazmar. Na prodloužený víkend je připravený bohatý program plný folkové hudby a country. Brány Lesního divadla v Řevnicích se již sedmým rokem otevřou pro návštěvníky Porty. Oficiální zahájení bude v pátek 28. června v 18 hodin. Příznivci festivalu budou moci během pátku a soboty hlasovat o nejlepší skupinu nebo interpreta Porty 2013. Konec je odhadován na neděli kolem sedmé hodiny večer po vystoupení posledních hostů.

Páteční program zahájí osmičlenná kapela Stráníci v čele s Veronikou Stráníkovou a Lubošem Stranďou Stráníkem. Poté vystoupí tříčlenná beatfolková Epy de Mye z Českých Budějovic. Po deváté hodině skupina Pacifik a nakonec Vlasta Redl. Mezi páteční soutěžní kapely budou patřit Seiftiú, Švédova trojka, Alternativa, Bodlo, Šeginy, X tet a Vítr ve vlasech.

porta festival 2013Sobotní Porta započne v jednu hodinu po poledni hostem z Open mic. Vystoupí kapely Lážo plážo, Šárka Rezková, Žamboši a Marien. Večerní vystoupení odehrají Robert Křesťan, Yellow Sisters, New Rangers a nakonec Spirituál Kvintet, který účinkuje již více než půl století. Mezi sobotními soutěžícími se utkají Nebeztebe, A.M.Úlet nahlas, Dubnička-Lahoda, BPT, Netřísk, Nevermore&Kosmonaut, Naopak a Wind.

Vystoupení v neděli zahájí Kieslowski, Giant mountains band a Radek Tomášek. Ivan Hlas Trio se představí v jednu hodinu odpoledne a po nich bude následovat Marsyas a COP. Výsledky soutěže Porta 2013 budou vyhlášeny v 16 hodin. Celý festival Porta 2013 bude zakončen hosty Wabi Daňkem a Věrou Martinovou.

Během celého víkendu bude probíhat také další hudební program recitálové scény na hřišti házené. Nesmrtelná hudba pro všechny věkové kategorie, i pro ty nejmladší. Vstupenky na Portu Řevnice 2013 je možné zakoupit online na stránkách festivalu. Jednodenní vstupné je za 299 Kč nebo formou permanentky v ceně 599 Kč. Oficiální webové stránky akce jsou www.porta-festival.cz.

 


Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání