Colours of Ostrava 2013 nabídnou Izraelce Asafa Avidana

colours of ostravaNa festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 18. do 21. července v ostravských Dolních Vítkovicích, se vůbec poprvé v České republice představí vynikající izraelský folkrockový písničkář Asaf Avidan.


„Jeho hlavním hudebním poznávacím znamením je úchvatný naříkavý hlas a silné písně plné emocí,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Údiv nad jeho strhujícím projevem sdílí nejen milióny posluchačů po celém světě, ale i hudebníci jako Devendra Banhart, Robert Plant, Morrissey nebo Lou Reed. „Nikdy jsem nechodil na lekce zpěvu. Přišlo to samo, spolu s emocemi a pocitem, že zpívání musí bolet a lámat srdce,“ tvrdí samotný Asaf.

 

Do povědomí široké veřejnosti se Asaf Avidan dostal díky tomu, že německý DJ Wankelmut zremixoval do taneční podoby píseň „One Day / Reckoning Song", která se stala jednou z nejprodávanějších skladeb roku 2012 v Evropě a na YouTube ji vidělo přes šedesát milionů lidí.

Do Ostravy přijede Asaf Avidan představit své první sólové album Different Pulses, které natočil s izraelským producentem a programátorem Tamirem Muskatem (Balkan Beat Box, Firewater). Už první recenze neskrývají nadšení a přirovnání ke Cohenovi nebo Jeffu Buckleymu neberou konce. Vtahující skladba Different Pulses mezitím znovu trhá veškeré rekordy a nahlášené evropské turné Asafa Avidana s kapelou bylo předními evropskými magazíny označeno za jednu z událostí roku 2013.

colours of ostrava


Další nově potvrzenou kapelou ze zahraničí jsou u nás velmi oblíbení Irie Révoltés, kteří diváky roztancují divokým mixem ska, reggae a hip hopu. Z českých jsou pak jako první oznámeni Tata Bojs, kteří na Colours odehrají jeden z mála speciálních koncertů ke svým 25. narozeninám, dále Pražský výběr v původním složení a Wanastowi Vjecy.

Dvanáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2013 opět v areálu Dolních Vítkovic, v oblasti památkově chráněných bývalých hutí, dolů a železáren. Prvním headlinerem jsou islandští Sigur Rós. Na minimálně 10 scénách proběhne celkem přes 200 programových bodů – kromě kapel z celého světa divadla, filmy, diskuse, workshopy, DJs party a podobně. Čtyřdenní vstupenky v současné ceně 1.390 Kč jsou k dostání v limitované edici 5.000 ks (popřípadě do 31. ledna 2013) v síti Ticketpro, e-shopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz) nebo fyzicky v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V e-shopu jsou již také v prodeji místa v kempu, parkování u areálu festivalu nebo u stanového městečka. Více informací na www.colours.cz nebo http://www.facebook.com/colours.of.ostrava.


 



Text: COO
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání