Májka odstartuje měsíc studentských oslav

majalesKaždoroční oslavy studentského života, radostí i starostí se pomalu blíží. Letos se proběhne Majáles v Praze, Brně, Hradci Králové a Plzni. Pražští studenti zahájí tuto událost tradičním stavěním Májky. Přijď je na akci podpořit a seznámit se s jednotlivými kandidáty na letošního krále Majálesu.


Stavbou májky symbolicky začíná měsíc studentských oslav, který vyvrcholí Majáles open-air ve Stromovce. Stavba májky proběhne v sobotu 30. 3. v 13:45 hod. na rohu ulic Jungmannova a Vodičkova. Při stavbě májky se představí kandidáti na krále Majáles nominovaní za jednotlivé pražské univerzity. Májka bude přesně měsíc po jejím vztyční stržena a majálesový průvod skrz Prahu ji odnese do již zmíněné Stromovky, kde bude dle trampského vzoru rozřezána na památeční medaile.

Měsíc studentských oslav představuje hlavní část pražského Majálesu. V jeho rámci proběhe zhruba tucet kulturně-společenských akcí - od výstav fotografí, přes vystoupení poloamatérských divadelních uskupení až po laser show na Strahovských kolejích. Více o akcích najdete na oficiálních stránkách Majálesu.

 

 

majales



Text: Kris
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání