O studentské oslavy jara nepřijde ani Hradec Králové

Hradecký Majáles Majáles se stal každoroční tradicí studentů po celé republice. Už po sedmé tento svátek oslaví také v Hradci Králové. Akce slavnostně začne 12. dubna stavbou májky a potrvá až téměř do konce měsíce, kdy vyvrcholí průvodem a Majáles Open Air festivalem.


Hradec se má letos na co těšit. Od postavení májky až po závěrečný vrchol tu bude celý měsíc opravdu co dělat. Hradečáky čeká v dubnu v rámci oslav pěkně pestrý program. Tím hlavním je ale samozřejmě Open Air festival, který zakončí oslavy jara českými hudebními lahůdkami. Letos se účastníci mohou těšit například na Mandrage, Charlie Straight, Tomáše Kluse, kapelu Kryštof, Wohnouty, Midi Lidi, Fast Food Orchestra, Vypsanou fixu a spoustu dalších. Chybět nebudou samozřejmě ani studentské skupiny.

Programem bude provázet trojice moderátorů ve složení Jan Kraus, Jakub Kohák a DJ Schafff. To, co dělá Majáles Majálesem, je tradiční průvod s alegorickými vozy. Ten odstartuje ve 13 hodin na Baťkově náměstí a přes celé město projde až do areálu Šimkových sadů, kde následně začne festivalový program.

 

Hradecký Majáles


A na co se kromě hudby můžete těšit? Nebude chybět jedna z nejdůležitějších tradic festivalu. Tedy volba Krále Majálesu. Letos se počítá s pořádnou bitvou, tak nezapomeňte přijít podpořit svého favorita. Hradečtí si budou moci vyzkoušet i majálesovou svatbu, která je přímo proslulá. Nebude chybět Smilebox, focení s rekvizitami, kde si s kamarády můžete udělat exkluzivní fotky. Odpočinout si bude možné v Internetové kavárně.

A kdo by po celodenním hudebním nářezu neměl dost, může od půlnoci počítat s afterparty. Těšit se můžete i na spoustu soutěží, nejrůznější aktrakce, volit se bude také nejlepší maska průvodu.

Lístky na Majáles je možné koupit už teď na oficiálních stránkách festivalu, nyní se speciálními slevami. Na místě už lístky nebudou k dostání.



Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto Hradeckého Majálesu





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání