Po patnácti letech se do Prahy vrací System Of A Down!

aerodromeLetní festivalová sezóna bude letos opravdu nadupaná a nemalou zásluhu na tom má Aerodrome festival, který je mnohými označován za hudební událost tohoto roku. Holešovické Výstaviště bude 14. srpna hostit punkovou legendu NOFX, metalcorové Killswitch Engage a po patnácti letech se do Česka vrátí jedna z nejoblíbenějších metalových skupin System Of A Down.


Neuvěřitelné se stalo skutečností! Po dlouhých letech k nám opět zavítají System Of A Down ve svém původním složení, a to v rámci festivalu Aerodrome. Jejich příznivci se ale nemusí bát, že budou o něco ochuzeni, vystoupení bude odpovídat délce běžného samostatného koncertu.

Jednodenní akce bude nabitá kvalitní hudbou, jelikož kromě SOAD zahrají i další zvučná jména z oblasti tvrdé muziky – NOFX a Killswitch Engage. Na festivalu dohromady vystoupí čtyři skupiny, o jméně posledního interpreta se diskutuje, pořadatelé však zatíím nechávají fanoušky napnuté.

 

aerodrome


System Of A Down je kapela s kořeny z USA, Arménie a Libanonu. Skupinu založil charismatický frontman Serj Tankian společně s Daronem Malakianem v roce 1995 a o tři roky později vydali své první album „System Of A Down“. To získalo platinovou desku, ale do první ligy je vyšvihlo až „Toxicity“. V roce 2006 kapela ohlásila přestávku a mnozí fanoušci si už nedělali naděje, že by se ještě někdy dali dohromady. Jejich obavy se naštěstí nenaplnili, a tak máme šanci SOAD znovu vidět naživo.

Punkoví NOFX pochází z Los Angeles a brázdí pódia již od roku 1983. Vydali již dvanáct alb, nejslavnějším je bezesporu „Punk in Drublic“, které je považováno za jednu z nejdůležitějších punkových desek vůbec. NOFX u nás byli naposledy v roce 2011, kdy vyprodali pražský Lucerna Music Bar.

aerodrome


Killswitch Engage pocházejí z amerického Massachusetts a z jejich nástrojů se linou především metalcorové melodie. Kapela vznikla roku 1999 z bývalých členů skupin Overcast a Aftershock. Vydali pět studiových alb, šesté by mělo vyjít letos v dubnu. Za jejich nejúspěšnější desku je považována „The End Of Heartache“ z roku 2004, stejnojmenná titulní píseň byla dokonce nominována na cenu Grammy. Killswitch Engage se řadí mezi zakladatele metalcoru a nové vlny amerického heavy metalu. Nejen proto byste si jejich vystoupení neměli nechat ujít.

Tuto nálož tvrdé muziky si 14. srpna na holešovickém Výstavišti – Incheba Open Air můžete vychutnat i vy. Vstupenky seženete v předprodejích na stránkách eventim.cz/aerodrome a ticketportal.cz. V této době jsou lístky za 1 299 Kč na běžné stání a limitovaná série Golden Circle za 1 999 korun.



Text: Sabina Lauterkrancová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání