Nedočkaví návštěvníci letních festivalů vyrazili na zimní Rock for Churchill

rock for churchillRytmy reggae, popu, funky, r´n´b , ska, punku, hip hopu i soulu a dancehallu. Energie a přátelská atmosféra se šířila jako epidemie celým pražským Lucernou Music Barem ve čtvrtek 28. 2. Poslední únorový večer patřil kapelám The Spankers v čele s charismatickou zpěvačkou Sisou Fehérovou, Ucee & Flavour Band s živelnou Carmen z United Flavour a nesmrtelným Dub Pistols s Barrym Ashworthem.


Zimní Rock for Churchill předvedl své lahůdky v únorovém vydání a utvrdil návštěvníky, že se mají na co těšit i za pár měsíců. Loňský letní festival ve Vroutku hostil jednu výjimečnou skupinu za druhou. Nechyběli ani Dub Pistols nebo Ucee & Flavour Band, kteří si získali obrovskou přízeň veřejnosti, a tak byli přizváni podílet se i na zimní variaci oblíbeného festivalu.

Krátce po půl deváté se na pódiu objevily první hvězdy večera. Kapela The Spankers, která se nedávno již po druhé vrátila z turné po Brazílii, ihned upoutala nevšední pozornost.  Osmičlenná skupina v čele s jedinou dívkou Sisou Fehérovou zahájila první letošní festival Rock for Churchill 2013. V převládajících rytmech reggae, funky a popu vytvořila velice uvolněnou atmosféru. Příznivci a fanoušci kapely o sobě dali brzy vědět. Chytlavé a jednoduché refrény songů jako ,,U La La“, ,,My Perfect Day“ nebo ,,Its a Murder She Wrote“ zněly nejen z pódia, ale především z publika. Skupina dokázala velice rychle strhnout dav, a tak se chvílemi střídala živá hudba s karaoke z hlediště.

rock for churchill


Po krátké přestávce o sobě dalo vědět seskupení Ucee & Flavour Band. Energický Ucee připomněl několik svých songů ze své poslední sólové desky z roku 2012. Album „International Call“ plné dancehallu, reggae, ale také prvků hip hopu a soulu, vzbudilo zájem. Ucee, syn Tunisana a Egypťanky, se nechal inspirovat exotickými rytmy právě z těchto zemí, které již několikrát navštívil. Během koncertu hostovala zpěvačka Carmen z United Flavour, jež stála na pódiu téměř po roce. Po krátkém odpočinku na mateřské dovolené ze sebe snědá kráska vydala všechno a nezbývalo než žasnout nad jejím ostrým čistým hlasem a vášnivou povahou.

Třešničkou na dortu se stala skupina Dub Pistols. Tito angličtí gentlemanové na pódium dorazili v bílých košilích s úzkými černými kravatami. Kapela si Českou republiku oblíbila již na letním festivalu, kde hrála po boku The Freestylers, a tak se ráda vrátila i v zimě. Stejně tak jako na akci ve Vroutku, i v pražském Lucerna Music Baru zopakovala své nové veleúspěšné album „Worshipping the Dollar“. Jak sám Barry Ashworth prohlašuje: „Velice rád míchám žánry a poté čekám, co z toho vznikne.“ Mohli jsme se tedy dočkat prvotřídně vybrané směsice tónů a rytmů od hip hopu, přes ska, punk a mnoha dalších. Svůj koncert Dub Pistols doprovodili světelnými efekty na široko plošné obrazovce na pozadí, která rozhodně dodala na velkolepé atmosféře.

 

Pro návštěvníky, kteří nepospíchali na noční MHD, byla připravená afterparty s DJs Pixie a Suki, jenž nechyběli ani v létě 2012 ve Vroutku. Nyní se příznivci Rock for Churchill mohou začít připravovat na letní velepárty, která se odehraje na konci srpna 2013.






Text: Kristýna Kubišová
Foto: Kristýna Kubišová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání