Navštivte Famufest Noir – Festival studentských filmů

FamufestOd 15. do 17. listopadu obsadí Novou scénu Národního divadla v Praze Famufest, akce se ponese v duchu filmů noir. Organizátoři však slibují také bohatý doprovodný program, který potěší kupříkladu i hudební fanoušky.


„Noir pro nás není jen filmový žánr, noir je také situace kolem nás, způsob, jak žijeme. Celým festivalem i znělkami se ponese motto – každý může být noirovým hrdinou,“ nastínil ředitel Famufestu Štefan Cima.

FamufestFilmový festival bude i letos soutěžní přehlídkou děl. Cima doplnil, že každý kdo studuje na FAMU, za sebe mohl přihlásit dva filmy, z čehož jeden je soutěžní a druhý nesoutěžní. Na konci Famufestu budou vyhlášeni vítězové v kategoriích nejlepší hraný film, dokumentární film, animovaný film, režie, kamera, střih, produkce a zvuk. Filmoví příznivci mohou během tří dnů vidět více než stovku snímků.

Slavnostní zahájení Famufestu bude ve čtvrtek 15. listopadu od 19 hodin. Úvodním snímkem bude Občan K. umělecké skupiny Ztohoven. „Film se nám líbí svým tématem. Občan K., stejně jako Famufest Noir, hledá základní principy identity člověka v dnešní společnosti,“ doplnil ředitel festivalu.

FamufestLetos je připraveno také několik novinek. Jednou z nich budou projekce filmů studentů ze zahraničních škol. Návštěvníci tak mohou vidět krátké snímky z Kanady, Rakouska, Dánska či Německa, které budou promítány v nesoutěžní části. Program je letos rozšířen také o Famufest Noir Pitching Session – prezentaci rozpracovaných projektů formou „pecha kucha“. Prezentace těchto děl bude v pátek 16. listopadu od 18 hodin.

Další novinkou bude promítání a zakončení workshopu pro neslyšící. Programem bude provázet Jaroslav Dušek a vedoucí Katedry střihu Ivo Trajkov. Doprovodná část nabídne také výstavu studentů Katedry fotografie v Kokpit Kafé na Malé Straně. Vernisáž bude ve středu 14. listopadu od 19 hodin. Návštěvníci se mohou těšit také na hudební vystoupení například švýcarské Kate Wax, norského Boska, českého showmana Bruno Ferrariho a dalších umělců.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání