Letní festival na Vltavě přiláká tisíce návštěvníků

Sen letní nociPřímo v srdci Prahy se na řece Vltavě odehraje již třetí ročník festivalu Sen letní noci. Celá akce začne 1. září a bude trvat až do 8. 9. 2012. Na jevišti se vystřídají světoznámí umělci z různých koutů Evropy. Lenka Dusilová, Szidi Tobias, Kayah nebo Dejan Pejovic se svým orchestrem Black&White World. Vstup je zcela zdarma!


Nevšední zážitek dopřeje Praze festival Sen letní noci. Ponton umístěný uprostřed Vltavy mezi Karlovým mostem a mostem Legií nabídne domácím i zahraničním návštěvníkům jedinečnou podívanou. Letošní festival oslaví své třetí narozeniny, které se ponesou ve znamení prohlubování kulturních vztahů.

Předešlé roky se mohou pochlubit jedinečnými hosty. První ročník byl zasvěcen filmovému skladateli Goranu Bregovićovi. Českým hostem se tehdy stal zlatý slavík Karel Gott. Další rok učaroval Prahu Emir Kusturica a The No Smoking Orchestra. Dan Bárta & Illustratosphere zastoupili českou hudební scénu. Každoročně je akce doprovázena nejrůznějšími výstavami, přehlídkami, filmy a dalšími atraktivními podívanými. Sen letní noci se i letos pokusí zaujmout co nejširší veřejnost.

Ze Slovenska přijede okouzlující šansoniérka Szidi Tobias, která je v mnohých směrem pokračovatelka osobností jako Edith Piaf nebo Evy Olmerové. Nové písně čerpá ze svého posledního alba „Ať se dobré děje“, kde uplatňuje svůj vzácný sametový hlas s nakřáplým nádechem.

Sen letní nociNádherná Kayah, múza slavného Gorana Bregoviće, zastoupí Polsko. Vokalistka a skladatelka je známá svými odvážnými kombinacemi jazzu, soulu i popu. Na své desce „Yaka ya Kayah“ předvedla i další styly. Blues, jazz, tango, lidovka, pop a trochu exotiky a instrumentu. To vše zvládá tato polská hvězda s přehledem a bez problému.

Třetí výjimečnou ženou je česká umělkyně Lenka Dusilová. Půvabná, talentovaná a všestranná zpěvačka má za sebou spolupráci s kapelou Čechomor a Davidem Kollerem. Jako sólová hvězda sklízí jednu cenu za druhou a drží se na vrcholu. Od rockové a popové scény se pomalu přiblížila k osobnějšímu vyjádření všedních věcí různými styly.

Za balkánský poloostrov vystoupí současný moderní skladatel a producent Dejan Pejović. Ve své tvorbě uplatňuje světovou hudbu, ale svůj balkánský temperament v něm v žádném případě neskryje. Na jeho první návštěvě v Praze ho doprovodí orchestr Black&White World.

Součástí akce je také výstava fotografií. Milovníci fotografa Vlastimila Slávika budou mít možnost prohlédnout si jeho dílo v tramvajích. Tato „putující galerie“ bude cestujícím dělat společnosti v pražských ulicích až do 16. srpna.

Sen letní noci je ideální nejen pro jednotlivce, ale také pro celé rodiny s dětmi. Vstup je zdarma a lodičky na řece poskytují jedinečnou romantickou atmosféru. Podrobnější informace nejen o festivalu, ale také o jednotlivých umělcích naleznete na oficiálních stránkách akce: www.senletninoci.cz.

 


Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání