Čajomír fest 2012 je za dveřmi!

Čajomír fest 2012Aneb od úsvitu do soumraku na bájném Vyšehradě hlásají pořadatelé akce, která se odehraje už počtvrté. Připravte si poslední srpnový víkend, kdy oslavíte konec prázdnin stylově. Uvidíte, že čaj před vámi skryl mnohá svá tajemství.


Akce se bude konat na pražském Vyšehradě, začne v sobotu 25. srpna al protáhne se až do druhého dne. V sobotu za úsvitu zahájí festival společná hra na tibetské mísy. Otevře se tak den plný ochutnávek, poznáte tradiční čajové obřady, pouliční umění, vyzkoušíte si kouzlo tvořivých dílen, gastronomických stánků a čeká vás i prezentace čajové školy.

Návštěvníkům se představí také čajovny z celé České republiky i Evropy, společně se tu setkají i čajoví profesionálové a ti, kteří jej popíjí jen tak pro radost. Sobotní program bude doslova sletem odborníků a nadšenců v přípravě čaje, který nemá v Evropě obdoby. Japonsko, Indie, Čína, Thajsko, Turecko i další světové destinace představí díky čajovnám a dovozcům čaj z celého světa různých chutí a přípravy. „V 5:45 přivítáme společnou hrou na tibetské mísy nový den a celý festival,“ odhaluje start festivalu Jaromír Horák, hlavní pořadatel a dodává: „Nezapomeňte si vzít svoji tibetskou mísu a rozezněte s námi probouzející se srdce Prahy!“

Čajomír fest 2012Čaj a jeho podoby
Čaj může mít mnoho podob. Osvěží horký, ledový či míchaný v chladivém koktejlu, hojně se také používá v různých kuchyních. O tom se budou moci návštěvníci Čajomír festu přesvědčit v gastro sekci.

O zábavu pro děti se po celý den postará dětský koutek. V průběhu soboty bude v sále Starého Purkrabství probíhat soutěž o nejchutnější ledový čaj – Ice Tea Cup. Za západu slunce rozezní vyšehradskou baziliku Petra a Pavla koncert, v 19 hodin zakončí první festivalový den duchovními písněmi zpěvačka Hana Blochová. V neděli 26. 8. pak bude akce pokračovat odbornou konferencí na téma „Čajová cesta v Čechách“. Program 26. srpna začne ve 14 hodin.

Čajomír Fest 2012 pořádá Čajomír o.s. - občanské sdružení pro podporu čajové kultury. Vstup je zdarma! Zaplatíte jen degustační poplatek, který činí 100 korun. Více informací najdete na www.cajomirfest.cz či na facebookových stránkách www.facebook.com/cajomir.

 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání