Rock for Churchill se chystá na pořádnou jízdu!

Rock for Churchill 2012Festival Rock for Churchill se letos ponese ve znamení čísla třináct, jelikož jde o 13. ročník. Necháme si pro sebe plytké komentáře o magii tohoto čísla a raději vás seznámíme s programem úspěšného festivalu. Od 24. do 25. srpna nebudete vědět, kam dřív skočit.


Fandové festivalů vyčerpávají poslední místa ze svého nabitého diáře. Na Rock for Churchill si budete muset zajet do Vroutku (severní Čechy, u Podbořan) a spolu s vámi sem dorazí i řada hvězd. Mezi headlinery patří britští The Freestylers a jejich krajané Dub Pistols. Objeví se zde také legendární jamajský zpěvák Horace Andy, kterého znáte jako hlas Massive Attack.

Rock for Churchill 2012Kdo nezná, pozná NZ Shapeshifter, kteří na domovském Novém Zélandu vyprodávají s naživo hraným drum´n´bassem jednu halu za druhou. Na kytaru zahraje mexicko-americká skupina Tito & Tarantula, na níž ve svých filmech nedají dopustit pánové Tarantino a Rodriguez, nebo další mexičtí desperados – ska punkové legendy Panteón Rococó. A z domácích? Nebudou chybět Tři sestry, Vltava, Sto Zvířat, Wohnout, Vypsaná fixa, Ucee & Flavour Band, A-Banquet, Navigators, Skyline či Goodfellas, kteří dostali letos Anděla jako Objev roku. Celý festival vám zpříjemní i DJské šapitó. Zde se můžete těšit na B-Complex, Pixie & Suki nebo Damalistik.

Rock for Churchill vám zpříjemní konec prázdnin. „Kapely, které k nám zveme, nás musí v první řadě bavit. Snažíme se jít mimo mainstreamový proud a přivážet lidem kvalitní muziku různých hudebních žánrů z Čech i ze zahraničí. Dávno už to není ve Vroutku jen o rockové muzice, jak může název naznačovat,“ popisuje programové zaměření festivalu hlavní organizátor Kamil Šír. „Letos jsme rozšířili areál, aby měli návštěvníci větší pohodlí. Ale nechceme z festivalu dělat monstrakci. Prioritní je pro nás zachování příjemné atmosféry, která je pro Churchill typická, a kvůli které k nám jezdí lidé z celé republiky,“ dodává Šír. Festival zve vedle dobře zavedených jmen i kapely, které u nás nejsou tolik známé a ukazuje tak svým návštěvníkům novou kvalitní muziku.

Předprodej vstupenek je v sítích TicketPortal a SazkaTicket za 600 Kč + poplatky. Bez poplatků na pokladně pražského Lucerna Music Baru a vybraných regionálních předprodejích. Více informací najdete na festivalových stránkách www.rfch.cz a Facebooku www.facebook.com/rfchfest.

 

 


Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání