Trutnov Open Air nabídne rozmanitou porci hudby!

Trutnov Open Air Festival 2012Jedinečný festival s dlouhou tradicí má i letos slíbenou hojnou účast českých i zahraničních interpretů. Srpnový Trutnov nabídne koncert metalové skupiny Korn, písničkáře Adama Cohena a již podruhé se zde objeví punk rockoví Anti-Flag. Dvacátý pátý ročník je věnován uctění památky zesnulého Václava Havla a Ivana Martina „Magora“ Jirouse.


Od 16. do 19. srpna bude Trutnov jako již tradičně patřit multižánrovému festivalu pod širým nebem. Na český Woodstock, jak mu také bývá přezdíváno, přijedou zahrát američtí i Korn. Ti převezmou pomyslné žezlo od Faith No More a Motörhead, kteří zde vystoupili v minulých letech. Metaloví Korn jsou přesto organizátory označováni za nejtvrdší účinkující v historii.

Nováčkem ale nebude punk rocková formace Anti-Flag. Ta v Trutnově zahrála už před třemi lety. Vystoupení se natolik vydařilo, že se členové kapely rozhodli zapomenout na nepříjemný karambol s obytným autobusem a nezklamat věrné fanoušky.

Trutnov Open Air Festival 2012Další z dlouhého výčtu talentovaných a úspěšných muzikantů je Adam Cohen. Pokud je vám jeho jméno povědomé, ale hudbu si nedokážete vybavit, pomůže vám jméno jeho otce Leonarda Cohena. Je tak jasné, že hudbu má Adam v krvi. „Strávil jsem čas s Jakobem Dylanem a Seanem Lennonem. S Chrisem Stillsem jsme dlouho byli blízcí přátelé a Rufus Wainwright je nyní součástí mé rodiny – je otcem dítěte mé sestry. Vytvořili jsme takový „klub synů“ - všichni jsme zdědili dobré jméno a snad i nějaké nadání,“ popisuje své dosavadní zkušenosti Cohen mladší.

Od čtvrtka do neděle v rámci festivalu vystoupí také Yellowcard, The Flying Eyes, zakládající člen Velvet Underground John Cale, White Rabbits a další. Z české scény se můžete těšit na Sto Zvířat, Michala Hrůzu s Kapelou Hrůzy, Ondřeje Havelku & Melody Makers, Vladimíra Mišíka & ETC, Visací zámek nebo Rybičky 48.

Kromě hudebního programu jsou pro účastníky připraveny přednášky, promítání a debaty. Tento ročník je věnován památce Václava Havla, jenž je považován za „náčelníka“ festivalu, a undergroundového rebela Ivana Martina „Magora“ Jirouse. Smutnou skutečností je také nedávná smrt bývalého člena Deep Purple Jona Lorda. Pořadatelé totiž začali na podzim jednat o vystoupení klávesového mága v Trutnově.

Pořídit vstupenky si můžete třemi způsoby - v předprodeji za 1 080 Kč, pak na místě, kde zaplatíte po 1 200 korunách, ale můžete uplatnit slevu, pokud máte platnou studentskou kartu ISIC, nebo si lístky nově objednejte přes www.festivaltrutnov.cz a zaplatíte je na dobírku v ceně 980 Kč.

 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání