Pátý Let It Roll je za námi, jaký byl letošní festival?

Let It RollV pátek 20. července odstartovala ve Starých Žďánicích největší festival drum and bassové hudby. Nepříznivé počasí věrné fanoušky neodradilo, užívali si vystoupení plnými doušky až do časných ranních hodin. Bohužel se stal pátý ročník pro jednoho z návštěvníků osudným, během koupání v pískovně Oplatil utonul. Z pohledu organizace, účinkujících a návštěvnosti byla však letošní akce úspěšná.


Let It Roll je specifický festival nejen hudebně, ale i co se týká výzdoby, provedení a programu. Akce nesla téma „boj dobra se zlem“ reagující na blížící se konec světa, který je ohlášen na prosinec tohoto roku. Podle toho také organizátoři přizpůsobili okolí hlavní stage. Po obou stranách pódia byly umístěny dvě velké hromady starých pneumatik a vraků aut ozvláštněných různými nápisy či letitrollovou vlajkou. Vskutku netradiční výzdoba, jež upoutala na první pohled.

Festivalový areál nabídl návštěvníkům nevídané množství stánků s občerstvením všeho druhu – langoše, nudle, vafle, prostě, na co si jen vzpomenete. Hojně zastoupené byly také obchůdky s oblečením, šperky a různými doplňky. Uprostřed prostoru se majestátně tyčily dva obrovské uzavřené cirkusové stany. V jednom se nacházela Take Control Stage a ve druhém Dubstep Alliance Stage. Hudební program nabídl také Cross Club, na jehož zastřešeném pódiu vystoupily živě kapely Mikkim, Intuitive Lab nebo Yarrdesh & Cataract.

V podvečerních pátečních hodinách areál přivítal první návštěvníky. Ačkoli se po nebi honily šedivé mraky, zůstaly přes noc Staré Žďánice deště ušetřeny. Zatímco na jiných festivalech většinou platí, že hudební program startuje po poledni a k večeru vrcholí, v případě Let It Rollu začíná hudební produkce se stmíváním a končí v ranních hodinách. Návštěvníci si mohli v pátek užít vystoupení MS Dynamite, Delta Heavy, Dirtyphonics Live, Loadstar nebo Calyx & Teebee, kteří se objevili na Open-Air Stagi. Na sousední Take Control se představili například Dub Phizix, Kasra, Spectrasoul a Enei, zatímco Dubstep Alliance pod palcem Expres Radia nabídla Tunnidge, Caspa, Smack či Stifler Selecta. Poslední nadšenci opouštěli areál kolem osmé hodiny ráno – veselí, vyčerpaní a spokojení, jak dobře si tuhle párty užili.

Let It RollFestivalové prostory si vzala na mušku úklidová četa, znovu se pro návštěvníky otevřelo až v poledne. V tomto ohledu je nutno organizátory pochválit, po celou dobu konání bylo vidět brigádníky, kteří se starali o případné odpadky, sbírali je do pytlů a shromažďovali, aby jimi nebyl po pár hodinách celý areál zavalen. Sobotní den však narušila nešťastná zpráva, o které nemá asi mnoho lidí do současné chvíle tušení – jeden z návštěvníků festivalu utonul ve zdejší pískovně Oplatil. Přesné informace nejsou zatím známy, je však velmi pravděpodobné, že dotyčná osoba správně neodhadla svůj zdravotní stav, nebo nebyla ještě plně při smyslech, když se rozhodla ve studené vodě vykoupat.

V průběhu odpoledne areál navštívilo pár jedinců, kteří se chtěli občerstvit, osvěžit drinkem nebo se jen tak protáhnout malou procházkou. Program zpestřila Cross Stage, která začala hrát už od dvou hodin. S nadcházejícím večerem počasí již tolik nepřálo, ačkoli nebyla žádná bouřka, pršelo s pár přestávkami po celý večer a noc, až se začaly festivalové prostory pomalu ale jistě zaplňovat obrovskými loužemi a bahnem. Byť organizátoři slibovali, že se na letošní akci pojistili a zajistili gumové podlážky, rozmístili je pouze kolem hlavní stage. Ač byla ostatní pódia zastřešená, jejich okolí začínalo pomalu, ale jistě plavat. Mnohdy tak bylo nesnadné se k nim dostat.

I přesto si návštěvníci sobotní program náležitě vychutnali a opět mnoho z nich tančilo u stagí až do osmé hodiny ranní. Dubstep Alliance stage nabídla například Babylon Rocker, Crissy Criss, Reso a Abu, stan Take Control lákal na Rockwell, Phace & Misanthrop či Forbidden Society. Smutnou zprávu se dozvěděli fanoušci Mefjuse, když organizátoři oznámili, že na akci ze zdravotních důvodů nemůže dorazit, místo něj zaskočil Counterstrike. Kdo se deště nebál, zavítal na hlavní Open-Air Stage, kde to pořádně rozjeli účinkující Flux Pavilion, Camo & Krooked Live, The Qemists Live, A.M.C a Tantrum Desire. Rozhodně měli příznivci drum and bassové hudby z čeho vybírat.

 

 



Text: Mia
Foto: Oficiální stránky akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání