Červencové festivaly servírují hudební lahůdky

Do letních prázdnin, nejoblíbenějšího období studentů, zbývá už opravdu jen pár dní. Se začátkem července přichází nejen zasloužené a slastné volno, ale především plánování, jak s volnými dny naložit. Proto vám přinášíme skvělé hudební typy, se kterými si léto parádně užijete.


Svou festivalovou tour můžete zahájit na oblíbeném Colours of Ostrava. Ten letos proběhne v termínu od 12. do 15. července a těšit se tradičně můžete na pestrou směsici nejrůznějších hudebních stylů a žánrů. V oblasti Dolní Vítkovice letos vystoupí například Alanis Morissette, Bobby McFerrin, Parov Stelar Band a Sea and Air. Kromě bohatého hudebního programu čeká návštěvníky také spousta zajímavých workshopů, divadla, besedy a krátké filmy.

Mighty SoundsV polovině července proběhne také čím dál oblíbenější Mighty Sounds. Unikátní třídenní hudební festival, který se koná v Táboře, vítá především zahraniční jména, nejde tedy o českou klasiku. Festival nabídne přes sto padesát interpretů na třech živých scénách. Mezi nimi jsou letos američtí The Adolescents, britští Buster Shuffle nebo ruští Distemper. Z úzkého výběru českých interpretů se na Mighty Sounds představí například Niceland nebo Prague Conspiracy. Akce bude probíhat ve dnech 13. až 15. července.

Od 20. do 21. července pak máte možnost zavítat na pátý ročník Let It Rollu v Pískovně Oplatil ve Starých Žďárnicích. Taneční festival, který má za sebou dlouhou drum&bassovou historii, přiláká tisíce milovníků taneční hudby. Na třech stagích si návštěvníci budou moci zapařit na Kasra, Spectrasoul, Caspa nebo Tunnidge. Letos poprvé bude mít svojí klubovou stage na festivalu oblíbený Cross Club, několikanásobný vítěz v anketě Drumandbass Awards. Kromě DJ setů se tu představí i živé kapely a těšit se můžete dokonce na dekorace v klasickém Cross stylu.

Benátská nocNeuvěřitelné dvacáté narozeniny letos oslaví Benátská noc. Ta má ve Vesci, nedaleko Liberce, kde proběhne 27. – 29. července, už opravdu dlouholetou tradici. Na letošním jubilejním ročníku se představí kromě jiných například i Bryan Adams, finští Sunrise Avenue, kapela Horkýže Slíže, Kabát, No Name a nebude chybět ani široký zástup českých interpretů v čele s Annou K, Danielem Landou, Eddie Stoilow, zpěvačkou Debbi, Jarkem Nohavicou nebo třeba Kamilem Střihavkou.

Pokud vám povinnosti či pohodlnost brání vyjet na festival na více dní, přesto byste si ale rádi užili open-air atmosféru, můžete vyrazit na české zámky, kde bude celé léto probíhat festival Noc filmové hudby. V podání předních českých umělců a živého orchestru zazní v nádherném prostředí zámeckých parků největší filmové hity například z Pretty Woman, Evity, Noci na Karlštejně, Limonádového Joe nebo třeba ústřední melodie z Forresta Gumpa či Pirátů z Karibiku. Těšit se můžete na Dana Bártu, Báru Basikovou, Petra Koláře, či Danielu Šinkorovou v doprovodu padesáti členného orchestru paláce Žofín.

 

 


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akcí





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání