Už i otcové mají festival! Nenechte si ujít Tátafest!

TátafestPřitom se nejedná o žádnou novinku. Tato akce letos slaví už šesté pokračování. Tátafest je ovšem nejen okamžikem, kdy otcové mohou slavit svoji životní roli, ale je to jedinečná příležitost, jak strávit pěkný den se svými dětmi.


Víte, kdy se slaví den otců? Je to třetí neděle v červnu, letos připadá na 17. června. Pomalu ale jistě si tato slavnost zabírá místo i v našich kalendářích, původem je ovšem ze Spojených států amerických. A budete se možná divit, s nápadem přišla žena! Sonora Smart Dodd vymyslela tento svátek, aby svým způsobem vzdala hold svému otci – vdovci, který se staral o pět dětí. Samotný svátek se slavil v USA už v roce 1910. Odtud se postupně dostal i do Evropy. Jak vypadá jeho podoba v Čechách?

TátafestJak slavit den otců?
„Žijeme ve společnosti, která si začíná všímat otců. Média i neziskové organizace věnují pozornost mužům u porodu a jejich péči o malé i velké děti. Den otců je jednou z možností, jak téma aktivního otcovství ještě více zviditelnit“, dodává Martin Jára, ředitel Ligy otevřených mužů.

Vizí organizátorů je podnítit vznik neformálních oslav Dne otců v celé ČR. Třetí červnovou neděli se tak v Praze, Ostravě, Bohumíně, Novém Boru, Ústí nad Orlicí a dalších místech odehrají happeningy s koncerty, dílnami a hrami pro táty, jejich děti, rodiny a přátele. Pražský happening se koná 17. června od 14 do 18 hodin v žižkovském parku Parukářka. Ve stejný čas se Tátafest uskuteční v Ostravě na Jiráskově náměstí. Kompletní přehled akcí a programy najdete od 10. června na www.tatafest.cz. Tady jsou k dispozici také další informace o Dni otců a Tátafestu.


Program pražského Tátafestu:
14:00 Slavnostní zahájení
14:30 Papaband
15:45 Cantina
17:00 Žižkovská smršť
18:00 Rozloučení

14:00 - 18:00 Hlasové dílny, kutilské dílny pro tatínky, dobrovolní hasiči Prahy 1, LEGO dílna pro všechny věkové kategorie, pétanque

 

 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Tátafest





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání