Květen a červen ve znamení hudby a tance

festivalyStále ještě nevíte, kam vyrazíte za zábavou, skvělou muzikou a jídlem? My vám poradíme! Připravili jsme si báječné tipy na květen a červen. Společně s příjemnou hudbou můžete přivítat jedinečné hosty festivalů českých i mezinárodních klenotů.


MEZI PLOTY: Divadelní festival Mezi Ploty 2012 se nám představí v dvoudenním programu poslední víkend v květnu. Velice populární a kulturní akce letos zahájí už 21. ročník na 11 scénách, kde vystoupí téměř 120 účinkujících! Benefiční festival se bude konat 26.-27. 5. 2012 od 11 hodin v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice. Ten najdete na adrese Ústavní 68 na Praze 8. Na hudební scéně vystoupí známé skupiny jako Sto Zvířat, Žlutý pes, Gipsy.cz a mnoho dalších. Divadelní parkety zaskřípějí pod nohama Divadla Sklep, Ha Divadla nebo Divadla Na zábradlí. Také budete moci přivítat hudební a divadelní soubory zdravotně postižených. Vstupenky je stále možné zakoupit v předprodeji, nebo na místě v den konání akce. Bližší informace naleznete na stránkách: www.meziploty.cz

VotvírákVOTVÍRÁK: Největší český multižánrový festival Votvírák rozevře brány dokořán 15.-17. 6. 2012. Na letiště Boží Dar ve středočeských Milovicích se bude konat již šestý ročník. Tato předprázdninová akce se stala synonymem pro nejvybranější kapely, zpěváky a fanoušky nejen z České republiky. Festival se zaměřuje na českou a slovenskou hudební scénu, od rocku, přes pop, až k hip hopu. Na podiu se postaví bezpočet známých jmen. Mezi nimi se bude vyjímat nejen Václav Neckář, Chinaski, Mandrage nebo šoumen Jiří Macháček, ale i mnoho dalších. Hosty ze Slovenska budou například Desmod nebo Blue effect. Kdo si zatím nestihl zakoupit vstupenky, nemusí mít strach. Stále je lze zakoupit v předprodejních sítích společností Ticketstream a Ticketpro do 200 Kč nebo na místě za 290 korun. Řadu dalších novinek a překvapení najdete na www.votvirak.cz.

REFUFEST: Na první sobotu v červnu se chystá multikulturní festival RefuFest. Na Střeleckém ostrově se 2. 6. setkají směsice kultur a jazyků ze všech koutů světa. Trochu nevšedním způsobem napomáhá RefuFest vnímat a přijímat multikulturnost jako součást života lidí. Hlavní hvězdou pražské akce letos bude kapela Allstar Refjúdži Band. Vstup je zdarma, snad jedinou podmínkou je dobrá nálada. O akci si můžete přečíst na www.refufest.cz. Zavítejte na stánek Kulturního servisu Puls, kde vás přivítá náš usměvavý tým. Můžete se zapojit do ankety, soutěže Vezmi partu na festival, nebo koupit zlevněné vstupenky na letní festivaly či jiné upomínkové předměty ze světa kultury.

PortaPORTA FESTIVAL: Pokud dáváte přednost prostředí lesního divadla s vřelou atmosférou, tak je pro Vás Porta festival jako dělaný. Jeden z nejstarších festivalů u nás se rozezvučí už 29. 6. 2012 v Lesním divadle v Řevnicích. Účastnit se budou hvězdy folku, country a trampské hudby. Mezi významnými hosty bude například Wabi Daněk, Spirituál Kvintet, Jaroslav Svěcený, Jan a František Nedvědovi nebo Lenka Filipová. Jednodenní vstupné na akci se pohybuje kolem 300 Kč. Pernamentní vstupenka Vás vyjde na necelých 600 korun. Pro děti do 150 cm je vstup zdarma a držitelé průkazů, jako jsou ISIC, ITIC a další, ho mají zlevněné. Online předprodej je zahájen v sítích Ticketportal, Ticketstream nebo Eventim. Pro podrobnější info navštivte www.porta-festival.cz.

PRAGUE CITY FESTIVAL: Pražské Výstaviště se ve dnech 29.-30. 6. 2012 přemění na mezinárodní festivalovou destinaci Prague City Festival. Největší open-air scéna se otevře na Bruselské cestě. Nové album přijede představit americká skupina BLINK-182. Dalšími zajímavými hosty budou světoznámí Simple Plan, Hadouken, Clou, Eddie Stoilow a další. Ceny za vstupenky se pohybují v rozmezí 990-4 590 Kč.  Oficiální web akce je www.cityfestival.cz.

JAMROCK: Nezapomenutelnou atmosféru zajistí hudební festival JamRock. Svůj pátý ročník zahájí 14. 6. a zakončí 16. 6. Akce s podtitulem Tři dny života navíc Vám zajistí výjimečné okamžiky v Žamberku, v areálu Pod Rozálkou v Klostermanově ulici. Na dlouhém seznamu hostů nalezneme jak stálice české hudby, tak novinky z celého světa. Můžeme se těšit na skupiny Wohnout,Vypsaná Fixa, Děda Mládek Illegal Band a další. Mezinárodní scénu obsadí například No Name, KekoYoma, Adam Bomb nebo A Million Miles. Cena vstupenky na celý třídenní festival je 490 Kč. Elektronická vstupenka je v dostání na portálech Eventim, Ticketportal, Ticketpro a Ticketstream. Další informační centra naleznete na stránkách festivalu www.jamrock.cz.

 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální stránky akcí





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání