Těšte se! Na Benátskou noc dorazí Bryan Adams

Benátská noc 2012Benátská noc se může pyšnit exkluzivním headlinerem. Je jím rocková hvězda osmdesátých a devadesátých let Bryan Adams, jehož hity dokážou dostat do kolen romantické duše všech věkových kategorií. Festival se letos nově přesune z Malé Skály do Liberce, termín konání však zůstává stejný – poslední červencový víkend, tedy od 27. do 29. července.


Bryan Adams, který za svou kariéru nasbíral množství ocenění i multiplatinových desek, nebude v červenci  u nás poprvé. České fanoušky oblažil svým koncertem dosud čtyřikrát, naposledy loni v červnu v pražské O2 Areně. Vystoupením na Benátské noci zpěvák završí svou cestu po Evropě, plánuje koncertovat také ve Vídni, Salzburgu nebo švýcarském Sursee.

Benátská noc 2012Hosté festivalu se mohou těšit na osvědčené hity s velkým H, jako je „Here I Am“, „Summer of ´69“ nebo oblíbenou baladu „(Everyting I Do) I Do It for You“, kterou složil k poslednímu filmovému ztvárnění Robina Hooda s Kevinem Costnerem v hlavní roli.

Vedle slavného rockera se během tří žánrově laděných dnů na 20. ročníku objeví i nejoblíbenější hudebníci z České republiky a Slovenska. Vystoupí například Daniel Landa, Tomáš Klus, Kabát, Arakain, Brutus, Vypsaná Fixa, Chinaski, Dan Nekonečný, Mandrage, Mig 21, ale taky Jarek Nohavica, Jiří Schmitzer, Vilém Čok a spousta dalších.

Po devatenáctiletém působení v oblasti obce Malá Skála v Českém ráji se festival stěhuje do areálu Vesec u Liberce. Pořadatelé změnu zdůvodnili přetrvávajícími potížemi s bahnem ve starém areálu a dalšími okolnostmi, jako je vysoký nájem některých pozemků či chystaná průmyslová výstavba. Náhradní areál ve Vesci podle pořadatelů splňuje všechny požadavky včetně zachování přírodní scenérie.

Vstupenky na Benátskou noc lze zakoupit v předprodejní síti Ticketportal, za všechny tři hudbou nabité dny zaplatíte jen 1290 korun, pokud si pospíšíte a nákup stihnete do posledního dubna. Další podrobnosti a informace o festivalu můžete nalézt na webu www.benatskanoc.cz

 



 



Text: Jitka Hemelíková
Foto: Oficiální stránky akce; Myspace Bryana Adamse





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání